Otrdiena, 2024. gada 30. aprīlis
Teksta izmērs:

Pilsētplānotāji tiksies Ulbrokā

11 Apr, 2024

Rītdien 12.aprīlī notiks Rīgas plānošanas reģiona Attīstītāju plānotāju konsultatīvās darba grupas sanāksme. Tajā reģiona pašvaldību attīstības plānotāji apspriedīs aktuālās teritorijas pieejas SAM pasākumu sagatavošanā, kā arī iepazīsies ar Rīgas plānošanas reģiona projektiem un turpinās kopā ar VARAM apskatīt projektu “Viedās pašvaldības” pieteikumu sagatavošanu.

Tikšanās laikā tiks apspriestas aktualitātes teritoriālās pieejas Eiropas Savienības fondu darbības programmas SAM 5.1.1. pasākumu sagatavošanā, liekot akcentu uz infrastruktūru uzņēmējdarbības atbalstam un pašvaldību lomu šajā procesā.

Rīgas plānošanas reģiona Telpiskās plānošanas nodaļas vadītājs Rūdolfs Cimdiņš: “Rīgas reģiona pašvaldības saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem, tāpēc plānotāju konsultatīvās padomes ir vērtīga ideju un pieredzes apmaiņas platforma, kuras ietvaros mēs savstarpēji sadarbojamies un veicinām  kopējo reģiona izaugsmi. Šādā veidā mēs stiprinām Rīgas metropoles areāla ideju par vienotu un integrētu teritoriju.”

Rīgas plānošanas reģiona Attīstītāju plānotāju konsultatīvās darba grupas sanāksmes notiek reizi ceturksnī sadarbībā ar kādu no reģiona pašvaldībām. Šoreiz tā tiek rīkota sadarbībā ar Ropažu novada pašvaldību Ulbrokā, iepazīstoties ar pašvaldības aktualitātēm pilsētplānošanā un attīstībā.

Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala, kā arī septiņi novadi – Ādaži, Mārupe, Ķekava, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda.

Darba kārtība

Prezentācijas pēc pasākuma

Ropažu novada pašvaldības aktualitātes

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Rīgas plānošanas reģions, Rūdolfs Cimdiņš

Rīgas plānošanas reģions, Inga Brieze

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!