Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Cherish projekta ietvaros iepazīstinās ar rīcības plāna virzieniem

22 Feb, 2021

Projekta CHERISH ietvaros, aicinām interesentus piedalīties iesaistīto un ieinteresēto pušu sanāksmes tiešsaistē š.g.3.martā no plkst.11:00-13:00, kurā esam iecerējuši pārrunāt Rīcības plānā iekļaujamās darbības.

Projekta galvenais uzdevums ir izstrādāt Rīcības plānu nosakot darbības, kas sekmētu piekrastes zvejniecības kopienu attīstību un kultūrvēsturiskā zivsaimniecības mantojuma aizsardzību un popularizēšanu.

Balstoties uz projekta ietvaros notikušo starpvalstu pieredzes apmaiņu, esošās situācijas analīzi un dialogu ar iesaistītajām pusēm, Rīgas plānošanas reģions savā rīcības plānā ir iecerējis iekļaut šādas darbības:

Darbība 1: Atbalsts sadarbības platformu stiprināšanai piekrastes zvejniecības kopienās zvejniecības kultūras mantojuma saglabāšanai un popularizēšanai un tūrisma piedāvājuma dažādošani: jaunu tūrisma produktu attīstība, komercializācija un mārketings, vietējā zīmola veidošana utml.;

Darbība 2: Atbalsts piekrastes muzeju kapacitātes stiprināšanai, kas strādā ar zvejniecības kultūras mantojuma aizsardzību un tā popularizēšana: metodes, satura modernizācija, digitalizācija, mērķauditoriju iesaiste, jaunu projektu attīstība, pasākumi un norises utml.;

Darbība 3: Nēģu ķeršana un gatavošana – Tradicionālo ekoloģisko zināšanu (TEK) dokumentēšana un izmantošana tūrisma produktu attīstībā un zināšanu popularizēšana dažādām mērķa grupām;

Darbība 4: Zvejniecības kultūras mantojuma attīstības, kā rīcības virziena, iekļaušana Rīgas plānošanas reģiona Attīstības programmā 2021.-2027.gadam.

Sanāksmes laikā aicināsim Jūs uz diskusiju par Rīcības plānā iekļaujamām darbībām, to apakšaktivitātēm, iesaistītajām pusēm un iespējamajiem finanšu avotiem.

Sanāksmes darba kārtība:

11.00 – Rīcības plāna galvenie virzieni, Inga Brieze, projekta eksperte un Āris Adlers, projekta eksperts

Diskusijas, priekšlikumi aktivitātēm

12:30 – Tradicionālo ekoloģisko zināšanu (TEK) – nēģu ķeršanas zināšanas un tradīcijas Latvijā, Āris Adlers, projekta eksperts

Diskusijas plānotas nelielā sastāvā – ar piekrastes zvejniecības attīstību saistītu mērķauditoriju – muzeju, biedrību, vietējo rīcības grupu un nemateriālā kultūras mantojuma pārstāvjiem.

Ja ir interese dalībai, lūdzu rakstiet: inese.ozolina@rpr.gov.lv.

Reģistrētiem lietotājiem tiks nosūtīta tiešsaite dalībai.

Projekts “Reģionālā attīstība sekmējot piekrastes zvejniecības kultūras mantojuma potenciālu Eiropā / CHERISH” tiek ieviests ar starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe 2014.-2020. gadam atbalstu.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!