Ceturtdiena, 2024. gada 5. decembris
Teksta izmērs:

Pirmais raidieraksts par lēno tūrismu - pirmajā par "slow food" kustības veidošanos

22 Nov, 2024

Kas ir “slow food” un kāda tam saistība ar lēno tūrismu? Kā “slow food” ir ienācis Latvijā un kā tas šeit ir iedzīvojies?

Pirmajā Lēnajam tūrismam veltītajā raidierakstā pievēršamies lēnās dzīves filozofijas pirmsākumiem – laikam, kad pirms gandrīz 40 gadiem Romas vēsturiskajā centrā gatavojas ienākt ātrās ēdināšanas uzņēmums līdz mūsdienām, kad “slow food” ir kļuvis par plaši pazīstamu dzīvesstila zīmolu, arī Latvijā.

Raidieraksta viesi ir Astrīde Rozīte, viena no redzamākajām “slow food” kustības pārstāvēm Latvijā un Slow Food Straupe tirdziņa vadītāja, un Ēriks Dreibants, zaļās filozofijas pavārs un saimnieks Līgatnes pavāru mājā, kas nupat saņēmusi ekskluzīvo Michelin zaļo zīmi. Raidierakstu sēriju veido Rīgas plānošanas reģions Interreg projekta SLOWDOWN ietvaros.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!