Šī gada 8.septembrī Āgenskalna tirgū atklāj koprades virtuvi “Re cep te”, kas atradīsies Āgenskalna tirgus otrajā stāvā, būs vieta, kur mācīties gatavot veselīgus ēdienus, iepazīties ar inovācijām pārtikas jomā, apgūt vietējo un cittautu kulināro mantojumu, rīkot izglītojošus un izklaides pasākumus, kā arī testēt jaunas biznesa idejas.
Platformas mērķis ir dažādu sociālo grupu iekļaušana un veselīga dzīvesveida veicināšana. Virtuve ir pilnībā aprīkota ar visu nepieciešamo tehniku gan profesionālu, gan neprofesionālu pasākumu vajadzībām.
Kopdares virtuves atklāšana notiks līdz 10.septembrim. Tostarp šovakar virtuvē viesosies restorāns “Desiņas un mīdijas”, 9.septembrī – pavāre Ineta Grēniņa no restorāna “Pipardilles”, bet 10.septembrī virtuvē plānotas Tēvu dienas brokastis.
Savukārt 17.septembrī virtuvē notiks Kartupeļu festivāla brokastis un kartupeļu maltīšu darbnīcas, 30.septembrī – “Novada garšas” noslēguma pasākuma meistarklases, 1.oktobrī – kafijas degustācijas un kafijas mākslas sacensības, bet 22.oktobrī – “Ābolsvētki”.
Koprades virtuve tapusi projekta “In-habit – veselīgas un iekļaujošas pilsētas” ietvaros. Projektu līdz 2025.gadam īsteno Āgenskalna tirgus, tā mērķis ir veselīgu un iekļaujošu kopienu popularizēšana Āgenskalna apkaimē, attīstot Āgenskalna tirgu par pārtikas centru.
Projekta laikā izveidota koprades virtuve, labiekārtota teritorija, attīstīta e-komercija un samazināts atkritumu apjoms.