Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Aptauja: 65% ir saskārušies ar satiksmes plūsmas problēmām

30 Mar, 2020

 Rīgas plānošanas reģions piedalās starptautiskā projektā “Baltijas transporta loks” (Baltic Loop), kura mērķis ir izveidot starptautisku transporta tīklu pasažieru un kravu pārvadājumiem ar ātrāku savienojamību starp dažādiem transporta koridoriem, kas savieno Rīgu, Zviedriju, Somiju, Igauniju un Sanktpēterburgu Krievijā.

Lai apzinātu transporta pakalpojumu kvalitāti, pieejamību un attīstības potenciālu, projekta ietvaros Latvijā veikta tranzīta un loģistikas nozares dalībnieku un par nozari atbildīgo valsts un pašvaldību iestāžu aptauja. 65% aptaujāto atzina, ka saskaras ar problēmām, kas kavē transporta pārvietošanos.

SKATIES aptaujas rezultātus

Kā galvenie iemesli tiek minēta zema transporta jauda, ​​kas neatbilst satiksmes pieprasījumam (piemēram, satiksmes tīkla pārslodze, neatbilstoši kuģu ceļa izmēri, ceļa noslodzes ierobežojumi), satiksmes koncentrēšana noteiktā noslogotā maršrutā sastrēguma laikā, kā arī laika apstākļi, kas ir svarīgs kavējumu iemesls, it īpaši stipras lietus gāzes vai sniegs. Kā citas atbildes respondenti norādīja izbraukšanas vietas no Rīgas uz A2 un A6 automaģistrālēm.

Kā galvenos iemeslus, kas kavē transporta infrastruktūras attīstību, norāda augstās investīciju izmaksas, finansējuma trūkumu investīcijām infrastruktūrā un dārgas inovatīvas tehnoloģijas. Starp lietām, ko vajadzētu uzlabot, tiek minētas muitas un robežas sķērsošanas

 Projektā Rīgas plānošanas reģiona loma ir saistīta ar starptautisku transporta mezglu sasniedzamības uzlabošanu, kas nākotnē sekmētu transporta sistēmu sakārtošanu un sastrēgumvietu samazināšanu. Ceļošanas un kravu pārvadājumu laika samazināšana vienlaikus ļautu sekmēt vides mērķu sasniegšanu – ļaus samazināt CO2 emisijas trīs Centrālbaltijas reģiona koridoros (ziemeļu, vidējā un dienvidu), tos padarot pievilcīgus jaunu uzņēmumu piesaistei un inovāciju attīstībai. Turklāt projekta īstenošanas uzsākšana ir saistīta ar šo transporta koridoru nevienlīdzīgu attīstību, salīdzinot ar ziemeļu-dienvidu savienojumiem.

Starptautiskā kontekstā ātrs savienojums ar lielākajām metropolēm Eiropā un Baltijas jūras reģionā ir būtisks Rīgas plānošanas reģionam, kas ir nozīmīgs gaisa, ūdensceļu un sauszemes maģistrāļu krustpunkts.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!