Otrdiena, 2024. gada 30. aprīlis
Teksta izmērs:

Reģiona pašvaldību speciālisti Lietuvā apmeklēs konferenci “Reakcija uz bērnu un jauniešu likumpārkāpumiem"

17 Apr, 2024

Rīgas plānošanas reģions Projekta 3.1.1.2.i. “Pašvaldību kapacitātes stiprināšana to darbības efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai” ietvaros sniedz iespēju 18 Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību speciālistiem apmeklēt Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Lietuvā organizētu Konferenci “Reakcija uz bērnu un jauniešu likumpārkāpumiem: efektīvas pieejas, lai risinātu augsta riska uzvedības problēmas” (“Response to Children and Youth Delinquency: Efficient Approaches to Navigate High Risk Behaviours”). Konference notiks 2024. gada 25.–26. aprīlī, viesnīcā Radisson Hotel Kaunas.

Konference iezīmē svarīgu soli ceļā uz labāka atbalsta, specializētu pakalpojumu un jaunas pieejas izveidi bērniem un jauniešiem, kuru uzvedība tiek uzskatīta par izaicinošu, jo rada riskus sev vai apkārtējiem. Tie ir bērni un jaunieši, kuri eksperimentē ar psihoaktīvām vielām, pārkāpj likumu, bēg no mājām, saskaras ar dažādām grūtībām skolā un izrāda agresiju vai pat ļaunprātīgu uzvedību. Arvien vairāk tiek atzīts, ka bērnu un jauniešu uzvedības problēmas bieži atspoguļo viņu traumatisko dzīves pieredzi, grūtības, ar kurām bērns nespēj tikt galā bez pienācīgas uzmanības un atbalsta.

Konferences mērķis ir diskutēt par labāku un visaptverošāku reakciju uz šādu uzvedību un nepieciešamajām izmaiņām bērnu un jauniešu likumpārkāpumu profilakses jomā.

Četrās konferences sesijās notiks prezentācijas par šādām tēmām:

1. Pārskats par valstu tendencēm, politiku, nacionālajām iniciatīvām, pakalpojumu organizēšanu, reaģējot uz bērnu un jauniešu likumpārkāpumiem;

2. Institucionalizēti pakalpojumi augsta riska pusaudžiem (t.sk. pēciestādes pakalpojumi un atbalsts);

3. Kopienā balstīti pakalpojumi augsta riska uzvedības novēršanai (pakalpojumu un cita atbalsta piemēri);

4. Pašvaldību iespējas nodrošināt ilgtspējīgus, kvalitatīvus pakalpojumus.

Konferences laikā dalībnieki tiksies ar Baltijas un Ziemeļvalstu ekspertiem un praktiķiem, pilsoniskās sabiedrības organizāciju pārstāvjiem, kā arī jaunatnes pārstāvjiem.

Kapacitātes pasākums sniegs speciālistiem zināšanas un uzlabos starp – institucionālās un starp – pašvaldību sadarbības spējas.

Konferences programma

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!