Saturday, 2024. gada 11. maijs
Teksta izmērs:

Remigrante Antra Jaunmaize: mūsu lielākais lepnums bija lēmums par atgriešanos mājās

05 Jan, 2023

Atgriešanās uz dzīvi Latvijā ir būtisks lēmums, kas saistīts ar daudz nezināmajiem, satraukumu par nākotni, bet vienlaikus ar patīkamu sirdsmieru. Šoreiz aicinām ieskatīties remigrantes Antras Jaunmaizes vēstulē, kas, iespējams, iedrošinās arī citas ģimenes pieņemt šo būtisko lēmumu par atgriešanos dzimtenē.

“Kādu laiku jau apsveru ideju padalīties ar Jums par to kā esam iedzīvojušies Latvijā šo 4,5 gadu laikā kopš esam atgriezušies uz dzīvi dzimtenē pēc gandrīz astoņiem pavadītiem gadiem Lielbritānijā. Varbūt kādam noder, tādēļ izlēmu to beidzot izdarīt.

Atceros kā šodien, ka vien nepilna mēneša laikā tapa ideja un tā tika īstenota par to, ka ir jābrauc uz mājām.

Ir 2018. gads 1. jūnijs.  Ar savu dēlu Oliveru un meitu Helēnu nolaižamies Rīgas lidostā, kur mūs sagaida mana māsa. Spīd saule, māsa ir tik neaprakstāmi priecīga, es satraukusies par to kā nu tagad būs, jo mans dzīvesbiedrs ir kaut kur ceļā ar busiņu un mūsu iedzīvi, kas nu tajā ir ietilpusi.

Plāns sekojošs – pārcelsimies dzīvot uz Ogri, kur dzīvo vīramāte, bet diemžēl kā ierasts domas par mājvietu nesakrīt ar tirgus situāciju, un mēs augustā noīrējam dzīvokli Rīgā, Vecmilgrāvī.

Joprojām dzīvojam šeit. Darbu atradām ļoti ātri, jo ar Lielbritānijā gūto darba pieredzi šeit tikām novērtēti. Šobrīd strādāju SIA “MintPrint” par ražošanas daļas vadītāju, un esmu atbildīga par to, lai mūsu sportistiem ir piemērots apģērbs gan ikdienā sportojot, gan startējot no vietējām sacensībām līdz Olimpiskajām spēlēm. Nokļuvu šajā uzņēmumā pateicoties pieredzei, ko guvu strādājot aizkaru ražošanā Wisbech pilsētiņā Anglijā. Vīrs darbojas tirdzniecības jomā –  tirgo un izplata rezerves daļas kravas auto, arī šo darbu palīdzēja iegūt pieredze strādājot Amazon tīklā Lielbritānijā.

Mūsu lielākais lepnums šobrīd ir lēmums par atgriešanos mājās, jo šī izvēle deva iespēju mūsu dēlam mācīties un trenēties kamaniņu sportā pie Annas Orlovas un Veras Zozuļas. Paliekot uz dzīvi ārpus Latvijas, maniem bērniem nebūtu tik lielas iespējas iet ceļu, lai nākotnē, iespējams, nestu savas dzimtenes vārdu. 

Mazā meita Helēna veiksmīgi pavada savas dienas bērnudārzā. Brīvdienās ar vislielāko prieku dodas pie omes uz Latgali. Viņai tur ir iespēja aiziet pie trušiem un vistām, parušināties siltumnīcā, reizēm noplūcot nenogatavojušos tomātus un uzspēlēt veikalu, par ko, protams, omei pūcīgs vaigs.

Tikai atgriežoties mājās, mēs sākam saprast to, cik liela mums ir dota privilēģija dzīvot kopā ar saviem cilvēkiem.  

Skaties video

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!