Otrdiena, 2024. gada 7. maijs
Teksta izmērs:

Aicina piedalīties velopiedzīvojumā “EXIT RĪGA ripo”

04 Jūn, 2022

No 1. jūnija līdz 2. oktobrim ikviens aicināts izbaudīt velopiedzīvojumu “EXIT RĪGA ripo”, apceļojot Pierīgu ar vilcienu un velosipēdu.

Pierīgas tūrisma asociācija sadarbojoties ar Pierīgas pašvaldībām un “PostNos” izveidojusi vairākus velomaršrutus apkārt Rīgai – no Babītes līdz pat Carnikavai. Tie sākas un beidzas vilcienu pieturās un bez maksas ir pieejami “PostNos” aplikācijā ikvienam interesentam.

Kā zināms, velobraukšana ir lielisks veids, kā iepazīt ainavas un dažādus apskates objektus. To daudzveidība maršrutos ir pārsteidzoša – jūra, ezeri, upes, muzeji, promenādes, parki un mežaparki, meži, lauki un pilsētas. Kopējais velopiedzīvojuma “EXIT RĪGA ripo” maršruta garums – 280 kilometri.

Velopiedzīvojumā piedāvāti četri maršruti, katra aptuvenais garums –  līdz 75 km. Tie ved pa mazāk zināmiem asfalta, kā arī grants ceļiem un takām. “PostNos” aplikācijā pieejams starts, maršruta līnija un dažādi uz kartes atzīmēti informatīvie punkti – apskates objekti, ēdināšanas vietas, naktsmītnes u.c.

Velomaršrutu posmus var veikt jebkurā secībā vienas, divu vai vairāku dienu garumā akcijas norises laikā. Visi maršruti  ir līnijveida, tie sākas un beidzas dažādās Pierīgas vilciena pieturās:
1. posms “Babīte – Olaine”;
2. posms “Jaunolaine – Ķegums”;
3. posms “Ķegums – Salaspils”;
4. posms “Salaspils – Carnikava”.

Lai velobraucējus mudinātu doties ceļā un pasākumam piešķirtu azartisku noskaņu, velopiedzīvojuma dalībniekiem pēc izlozes principa būs iespēja laimēt veikalu “Ceļotājs”, “Decathlon” un “Veloprof” sarūpētās balvas. Velopiedzīvojumu informatīvi atbalsta AS “Pasažieru vilciens” un radio “STAR FM”.

Vairāk informācijas par velopiedzīvojumu “EXIT RĪGA ripo” šeit.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!