Otrdiena, 2024. gada 7. maijs
Teksta izmērs:

Aicina pieteikt iniciatīvas Eiropas Padomes Ainavas balvai

14 Jūn, 2022

Atgādinām, ka līdz š.g. 1.jūlijam tiek gaidīti pieteikumi nacionālajai atlasei Eiropas Padomes (turpmāk – EP) ģenerālsekretariāta organizētajā konkursā “Eiropas Padomes Ainavas balva” (turpmāk – konkurss), kas, īstenojot Eiropas ainavu konvenciju (turpmāk – konvencija), tiek izsludināts jau astoto reizi.

Konkursa mērķis ir noteikt veiksmīgi īstenotus projektus vai iniciatīvas ar reāli uztveramu ieguldījumu ainavu aizsardzībā, pārvaldībā un/vai plānošanā (piemēram, rekultivācijas vai publiskās ārtelpas labiekārtojuma projekti, pētījumi ainavu jomā, ainavu plāni vai publiskas kampaņas par ainavu izzināšanu vai sakopšanu, iesaistot sabiedrību), kas konvencijas dalībvalstīs kalpotu par piemēru ainavu kvalitātes uzlabošanai.

Ņemot vērā, ka no katras konvencijas dalībvalsts konkursam drīkst izvirzīt vienu pieteikumu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) organizē nacionālo atlasi (turpmāk – atlase), kuras ietvaros tiks noteikts kandidāts, kas Latviju pārstāvēs Eiropas mērogā. Atlasē var piedalīties valsts institūcijas, pašvaldības, to apvienības, kā arī biedrības vai nodibinājumi, skatīt atlases nolikumu. Lai vērtētu ieguldītā darba ilgtspēju, atbilstoši EP rezolūcijai pieteiktajam projektam vai iniciatīvai ir jābūt pabeigtam/ai līdz 2019.gada 31.decembrim.

Lai piedalītos atlasē, aicinām latviešu valodā aizpildīt pievienoto pieteikuma veidlapu ar pielikumiem  (fotoattēliem un citiem informatīvajiem materiāliem) ar norādi “Ainavas balva” iesniegt VARAM līdz 2022.gada 1.jūlijam vienā no šādiem veidiem:
a) sūtot elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: pasts@varam.gov.lv ;
b) sūtot papīra formātā uz adresi: Peldu iela 25, Rīga, LV-1494. Pasta sūtījumā obligāti jāiekļauj pieteikuma veidlapas izdruka papīra formātā un datu nesējs ar pieteikuma veidlapu un vizuālajiem materiāliem elektroniskā formātā.

Pieteikumus aicinām iesniegt arī līdzšinējo atlašu dalībniekus!
Vēršam uzmanību, ka atlases nolikums un pieteikuma veidlapa ir pieejami arī VARAM tīmekļa vietnē.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar ministrijas Telpiskās plānošanas un zemes pārvaldības departamenta vecāko eksperti Daci Grantu: e-pasts dace.granta@varam.gov.lv; tālrunis 67026553.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!