Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Jūlija sākumā Cherish partneri prezentēs ārvalstu labās prakses piemērus

28 Jūn, 2021

Šī gada 1. un 2. jūlijā notiks Rīgas plānošanas reģiona projekta “Cherish” partneru online sanāksme!  Tajā Grieķijas partneri prezentēs 3 labās prakses, kuras izvēlētas, lai aizsargātu zvejniecības kultūru, profesiju, veicinātu zvejniecības piekrastes attīstību un sabiedrības izpratni par tās nozīmību.

Līdzīgi kā iepriekšējās reizēs, Grieķijas partneri prezentēs savas labās prakses, bet projekta partneriem un ar piekrastes attīstību iesaistītajiem pārstāvjiem (stakeholderiem) būs iespēja izteikt priekšlikumus vai gūt idejas savas valsts, reģiona zvejniecības piekrastes attīstībai.

1. jūlijā

plkst. 10.00 – sanāksmes atklāšana;

plkst. 10.30 – 1. labā prakse – “Kvalitātes marķēšana un sadarbība ar Austrumu Maķedonijas-Thrace nacionālo parku (EPAMATH) jeb lagūnas produktu sertificēšana”.Labeling on Quality and Cooperation with East Macedonia-Thrace National Park (EPAMATH)– veids kā esošajā teritorijā, ekosistēmā veicināt zivju nozvejas patēriņu, paaugstinot izpratni par ekosistēmas kvalitāti un par aizsargājāmo dabas teritoriju.

plkst. 11.45 – 2. labā prakse – “Jūras vides aizsardzība, izglītojot zvejnieku kopienas”.The protection of the marine environment through the education of fishingcommunities.Enaleia ir pirmā Grieķijas zvejniecības skola, kas vēlas zvejniekiem sniegt izglītību par mūsdienu klimata jautājumiem un iemācīt ilgtspējīgas zvejas metodes, dodot viņiem iespēju cīnīties ar jūras piesārņojumu un pārzveju.

2. jūlijā

plkst. 10.10 – 3.labā prakse -“Atbildīga zvejniecība”. Responsible fishing.Projekts ietver gan zvejniecības tradīciju un zvejnieku kā profesijas saglabāšanu, tā arī zivju resursu ilgtspējīgu izmantošanu, popularizējot patērētājiem kvalitatīvus un sertificētus jūras produktus.

Reģistrācijas anketa

Dienaskārtība angļu valodā

Projekts “Reģionālā attīstība sekmējot  piekrastes zvejniecības kultūras mantojuma potenciālu Eiropā/ CHERISH” tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) programmas INTERREG Europe 2014. – 2020. gadam atbalstu.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!