Ceturtdiena, 2024. gada 2. maijs
Teksta izmērs:

C-Track50 gala vebinārā diskutē par finansēšanas mehānismiem

02 Jūn, 2021

   

C-Track50 noslēdzošajā vebināru cikla  seminārā tika apskatīti dažādi finansēšanas mehānismi, kas var atbalstīt enerģētikas un klimata plānus. Galvenā uzmanība tika pievērsta inovāciju publiskajiem iepirkumiem (PPI), energoefektivitātes līgumiem (EPC), ELENA mehānismam (Eiropas vietējā enerģētikas palīdzība) un enerģētikas kopienām un pūļa finansējumam. Plenārsēdes diskusijās tika skartas tādas finansēšanas iespējas kā tirgus iesaistīšana un novatoriski finansēšanas instrumenti, savukārt četrās paralēlās sesijās tika aprakstītas iepriekš minētās tēmas.

Projekta vadītāja Latvijā Aija Zučika seminārā iepazīstināja ar reģiona ELENA projekta pieteikuma sagatavošanas pieredzi, kā arī  kopā ar Eiropas investīciju bankas pārstāvi moderēja sesiju par šo jautājumu.

Prezentācija

Starptautiskā mērogā tiek rīkoti projekta tiešsaistes projekta noslēdzošie vebināri no 20. maija līdz 1. jūnijam, kuru mērķis ir atbalstīt pašvaldības, reģionus un to ieinteresētās puses klimata un enerģētikas plānu izstrādē, īstenošanā un finansēšanā.

“Apvārsnis 2020” programmas projekta “Nodrošināt neitrālu oglekļa emisiju reģionos līdz 2050. gadam” (“C -TRACK-50”) mērķis ir mobilizēt un atbalstīt valsts pārvaldes iestādes, pārskatot un izstrādājot enerģētikas politikas prioritātes oglekļa mazietilpīgai attīstībai līdz 2050. gadam, kā arī sekmēt starpnozaru sadarbību un iedrošināt pašvaldības rast finansējumu, izstrādāt un īstenot enerģijas un klimata plānus ar mērķi sasniegt neitrālas oglekļa emisijas līdz 2050. gadam. Projekta vadošais partneris ir Atēnu Nacionālā tehniskā universitāte un projektā ir apvienoti partneri no 11 Eiropas Savienības valstīm.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!