Ceturtdiena, 2024. gada 4. jūlijs
Teksta izmērs:

Pleskavā Rīgas plānošanas reģiona uzņēmēju delegācija piedalās etno-gastroforumā

17 Mai, 2019

Rīgas plānošanas reģiona delegācija pēc Pleskavas apgabala Administrācijas uzaicinājuma no 15. – 17. maijam piedalās Pleskavas apgabala Eksporta atbalsta centra organizētajā Etno-gastroforumā “Garšas bez robežām”, lai prezentētu Latvijas gastrotūrisma piedāvājumu, uzsvaru liekot uz vietējā produktu. Reģionu pārstāv mājražotāji no Tukuma, Limbažu, Kandavas, Salaspils, Mārupes, Olaines un Jaunpils novadiem.

Foruma atklāšanā tūrisma kā biznesa nozares lomu sociālekonomiskajā attīstībā, kur liela nozīme ir arī starpvalstu sadarbībai, kontaktiem un pieredzes apmaiņai, lai izveidotu pievilcīgu tūrisma pakalpojumu, uzsvēra Pleskavas apgabala Ekonomiskās attīstības un investīciju politikas komitejas priekšsēdētājs Andrejs Mihejevs. Latvijas konsule Pleskavā Evija Dumpe akcentēja abu valstu ar tūrisma atbalstu saistītu organizāciju savstarpēju sadarbību, kur gastrotūrisms ir viņš no pievilcīgākajiem, jo garšīgs ēdiens ir laba garastāvokļa un sapratnes pamats.

Rīgas plānošanas reģiona Administrācijas vadītājs Edgars Rantiņš  savā uzrunā atzīmēja, ka mūsu, Rīgas plānošanas reģiona, bagātība slēpjas tā daudzveidībā, ko lieliski parādīja delegācijā pārstāvētie mazie pārtikas ražotāji, piedāvājot interesantu un unikālu gastranomiskā tūrisma produktu.

Pleskavas iedzīvotāji tiek iepazīstināti ar plašu un daudzveidīgu sieru klāstu no Jaunpils puses – gan Veras Smirnovas gatavotais tradicionālais svaigais mājas siers, gan Jaunpils pienotavas piedāvātais plašais siera klāsts. Limbažu novada saimniece Modra Puisīte visus cienā ar kazas sieru, gan ceptu un kopā ar ievārījumu, gan sāļo fetas sieru. No pašas jūras malas ar savu zivju produkciju, pēc vecmāmiņas receptēm gatavotām zivīm, klātesošos cienā “Dieniņu” saimniece Iveta Celkarte. Tējas labam garastāvoklim un veselībai piedāvā “Doles tējas” saimnieki Agnese Bērziņa un Kārlis Smiltnieks.

Viens no lielākajiem pārsteigumiem visiem ir mārrutku šokolādes konfektes, ko līdz ar tikpat pārsteidzošu citu mārrutku produkciju piedāvā Māris Lapiņš. Ķiploks arī Pleskavā nav svešs, bet Antra Zeilinas gatavotā ķiploku-aveņu mērce un piedevas otrajiem ēdieniem “Asais kliedziens” un “Rīkļu rāvējs” tika atzinīgi novērtēti. Tukuma novads forumā bija visplašāk pārstāvēts: par iespējām uz Tukumu braukt ne tikai pēc smukuma, bet arī garšīgi pamieloties, stāstīja Tukuma Tūrisma informācijas centra speciāliste Liene Ratniece, produkciju – dažādus ievārījumus, džemus, sukādes- darinātus no savā dārzā izaudzētajiem augļiem un ogām prezentēja Antra Gaisa, bet Latvijas pienenes, āboli, cidonijas un citi augļi un ogas dzirkstēja Ivo Immermaņa, “Tēviņu vīnu” saimnieka gatavotajos vīnos.

Forums mērķis ir ne tikai demonstrēt vietējo produktu ka gastrotūrisma pamatelementu, bet pasākums ir kā diskusiju un pieredzes apmaiņas platforma, kur satiekas šis jomas profesionāli, lai veidotu tūrisma piedāvājumu pievilcīgu ne tikai braucot vienam pie otra, bet arī strādātu pie kopīga lielāka piedāvājuma Eiropas un Austrumu tirgum.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!