Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Rīgas plānošanas reģions izsniedzis pirmās atļaujas pasažieru pārvadājumu veikšanai lidostā “Rīga”

13 Sep, 2019

Rīgas plānošanas reģions šonedēļ izsniedzis pirmās speciālās licences kartītes AS “Rīgas Taksometru parks” un SIA “Red Cab lidosta” automašīnām pasažieru pārvadājumu veikšanai no starptautiskās lidostas “Rīga”, kas izpilda Autopārvadājumu likumā noteiktās paaugstinātās prasības.

Ligita Olante, Rīgas plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja: “Speciālās licences kartītes izsniegtas uz doto brīdi vairāk nekā 40 šo abu pārvadātāju automašīnām, bet to skaits līdz svētdienai varētu būt lielāks. Savukārt vēl viens pārvadātājs šobrīd strādā pie viena trūkuma novēršanas, lai pilnībā izpildītu likumā noteiktās prasības un varētu saņemt speciālās licences kartītes.”

Saskaņā ar jaunajiem MK noteikumiem no šī gada 15. septembra starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā ar ierobežotu piekļuvi pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru varēs veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības,  kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi. Šīs kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions.

Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un  bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam – tas nedrīkst pārsniegt 5 gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

AS “Rīgas Taksometru parks” un SIA “Red Cab lidosta” darbībai lidostas teritorijā izveidojis pārvadātāju apvienību.

Lai nodrošinātu taksometru pakalpojumu sniedzēju pēc iespējas drīzāku gatavību jaunajai kārtībai, Rīgas plānošanas reģiona taksometru licencēšanas komisija pieteikumus izskata operatīvi.

Papildu informācijai:

Inese Ozoliņa

Mob. 26174731

inese.ozolina@rpr.gov.lv

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!