Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Rīgas plānošanas reģiona garšas izstādē Riga Food 2019

04 Sep, 2019

Šogad starptautiskajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2019”, kas no 4. līdz 7. septembrim notiek starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, piedalīsies arī Rīgas plānošanas reģions ar savu stendu, lai prezentētu un popularizētu vietējos produktus – garšīgus, dabīgus, veselīgus un inovatīvus-, ko ražo reģiona mazie uzņēmēji vai mājražotāji.

Reģiona stendā varēsiet sastapt

“Bliss Gelato” no Siguldas novada, kas piedāvā gelato (saldējumu), kas ir dabisks, bagātīgas  garšas produkts, kas pilnvērtīgi saglabā un izceļ Latvijas ogu un augļu garšas. Lai papildinātu un aktivizētu garšu, tiek grauzdēti rieksti un  pupiņas. Paši izstrādātāji saka: “Tas ir produkts kurā satiekas māksla un zinātne un veido unikālu garšas piedzīvojumu. Nāciet un pagaršojiet jaunas garšas, kas Jūs pārsteigs, it īpaši iesakām jauno mandeļu ar plūmju mērci, laurlapu sorbetu vai pistāciju!”

Ģimenes uzņēmums “MadamPuzo” iepazīstina ar Rīgas garšu. Šogad uzņēmums piedāvās nogaršot ne tikai jau zināmus un iecienītus MadamPuzo produktus, bet arī šī gada jaunumu – zemeņu un ingvera želejkonfektes: aromātiskas, viegli saldas un nedaudz pikantas, kas ir gards un veselīgs našķis pieaugušajiem un bērniem. Uzņēmuma piedāvājuma klāstā būs arī konservēti mājas ražojumi, kas iedvesmo jaunām idejām un maltītēm: aso piparu mērces “Ugunīgā Čikitta”, “Pikantā Čikitta” un “Saulainā Čikitta”, kā arī zeltainais ingvera ievārījums.

„Kangaru našķi” nāk no Kandavas novada – no pašu audzētām ogām un augļiem mājās gatavoti kārumi jūsu galdam. Veselīgi našķi maziem un lieliem kārumniekiem – žāvēti āboli, bumbieri, ķirši, upenes un nedaudz cukuroti rabarberi, cidonijas un dzērvenes. Dabīgi mazcukuroti cidoniju un rabarberu sīrupi un pikanti čatniji.

“Doles tējas” no Salaspils novada izstādes Riga Food 2019 apmeklētājiem piedāvā nogaršot vienu no mūsu vērtīgākajiem augiem – deviņvīru spēku. Deviņvīru spēka jeb saulessveces ziedu tēja ir gan gards, dabīgi salds dzēriens, gan vērtīga tēja veselības nostiprināšanai. Deviņvīru spēka ziedu tēju galvenokārt dzer pirms gulētiešanas, lai atvieglotu elpošanu augšējo elpceļu iekaisumu un klepus gadījumā. Ziedu ievākšana ir 100% roku darbs. Ziedi jālasa priekšpusdienā. Lai iegūtu 1 kg kaltētu ziedu tējas, jānovāc ap 8 kg ziedlapu. Šī iemesla dēļ šī tēja ir ekskluzīvs produkts.

 

Iveta Celkarte no Engures novada Bērzciema “Dieniņām” kā vienmēr būs neatkārtojama ar savu kurzemnieces šarmu un zivju produkcijas pagatavošanas tradīcijām: gan žāvētas zivis, gan kārbiņās ieliktas, ne tikai ar sāli un pipariem apbērtas, bet arī puraviem un bietēm sataisītas. Gan asaris želejā un uz oglēm cepts, gan “baltais un sarkanais skumbriš”.

SIA “JOLLE” no Ķekavas novada visus pārsteigs ar  eksluzīvu produktu – turku zirņu krekeriem. Uzņēmuma filozofija – dzīves kvalitāte atkarīga no tā, ko ēdam.

“Krippu” aicina iedvesmoties jauniem garšu atklājumiem un baudīt zirņu krekerus ar tomātiem, sīpoliem, bieti un čili, kaņepju sēklām un jaunos bioloģiskos produktus – BIO zirņu krekerus ar rozmarīnu! “Krippu” krekeri ir gatavoti no turku zirņiem ar sēklām, garšaugiem un dārzeņiem, sacepti līdz perfektam kraukšķīgumam, lai katrs kumoss, lēnām izkūstot uz mēles, pazustu nemanot. Perfekts našķis bērniem un garda uzkoda pieaugušajiem, jo 100% dabīgs, nesatur alergēnus un izceļas ar augstu uzturvērtību: olbaltumvielas 25% un šķiedrvielas 13%. Zirņu krekeri ir lieliski piemēroti sportiskiem un aktīviem cilvēkiem, veģetāriešiem un vegāniem. Zirņu kekeri ir laba alternatīva maizei, jo nesatur glutēnu un var ēst gan kā sausmaizītes, uzkodu veidā, veselīgu našķi, papildināt salātus vai pamatēdienus.

 

SIA “Sparkling Apple” no Krimuldas novada  izstādes ietvarā prezentē JAUNU un unikālu dzērienu, dzirkstošu ābolu sulu. Dzēriens ir pagatavots no 100% ābolu sulas, bez cukura vai konservantiem. Dabīgi pasterizēta, kuras saturā saglabāti vitamīni. Sula būs viegli dzirkstoša, kas tās lietotājam sniedz jaunu bagātīgu garšu un ir veldzējoša jau no pirmā tā malka. “Dzirkstošais dzēriens bērniem. Garšas kārpiņām liks teju vai dziedāt un drēgnos rudens un aukstos ziemas vakaros ienesīs vasaras sauli un prieku. Esam rūpīgi saimnieki un patlaban turpinām darbu, lai arī mūsu bērniem būtu veselīgs prieks – ābolu prieks. Tādi mēs esam – laimīgi par dabas dotajām dāvanām, ar kurām varam dalīties ar tuviem un tāliem un čakli sava darba darītāji, lai nestu prieku par paveikto ikvienam.”

Z/s „Šita&ke no Alojas novada būs atveduši daudzveidīgu šitake sēņu produkciju: svaigas šitake sēnes, kaltētas šitake sēnes, šitake sēņu skaidiņas, šitake sēņu pulveris; šitake sēņu veselības tējas. Produkcija ir ne tikai garšīga, bet ir arī veselīga, ar ārstnieciskām īpašībām. Izstādes dalībniekiem būs iespēja nobaudīt unikālo šitake sēņu tēju!

SIA “Smalkais muslis” no Olaines novada piedāvā smalko musli (graudu izstrādājumu ar augļu, ogu, riekstu piejaukumu), kas ir Latvijā pirmais smalcinātais muslis, kas ir veselīgs, šķiedrvielām bagāts gardums bez papildus pievienota cukura. Saldumu tam piešķir žāvētie augļi un ogas, kas kopā ar pilngraudu auzu pārslām tiek samaltas noteiktās proporcijās un konsistencē, lai to varētu lietot uzreiz. To aplej ar aukstu vai siltu pienu, kefīru, paniņām, bezpiedevu vai grieķu jogurtu, lieto kā piedevu smūtijos, pankūku un kūku mīklās, desertos, panēšanai rīvmaizes vietā. Tas īpaši garšo bērniem, piemērots vegāniem, svaigēdājiem, sportistiem, vai tiem, kuri uztraucas par savu figūru.

Modra Puisīte no ZS “Virbotnes” pārstāv Limbažu novadu, prezentējot dažādus sierus no kazu piena. Pat fetake siera izgatavošana saimniecei ir pa spēkam. Izstādes apmeklētajam būs iespēja nogaršot unikālo cepto kazas sieru. Modra ir atvērtam visdrosmīgākajiem eksperimentiem! Gaidīsim, kādu produktu kombināciju viņa izdomās, sadarbojoties ar saviem stenda kaimiņiem. Vai varēsim nogaršot kazas sieru ar šitake sēnēm?

Toms Mālmeisters ir alus ražotājs no Lielvārdes novada, kas piedāvās Lielvārdē ražotu alu ar visdažādākajām garšām.

“Ķiploku pasaule” no Olaines novada  ir mājražotāji,  kas audzē un pārstrādā ķiplokus, kā arī tiek audzēti citi dārzeņi un ogas,kas tiek savienotas ar kiploku.  Pašlaik TOP produkts ir ĶIPLOKU AVEŅU MĒRCE  ko var izmantot gandrīz pie visiem otriem ēdieniem ( gaļa,zivs, medījumi utt) otrs pielietojums šim produktam ir kā tēja pielejiet karstu ūdeni un būs gatava pretsaukstēšanās tēja.

Izstādē jaunumi būs ķiploku svece un ķiploku pirts uzlējums.

Gaidīsim visus Rīgas plānošanas reģiona stendā!

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!