Svētdiena, 2024. gada 19. maijs
Teksta izmērs:

Laikā no 29.līdz 30.martam Rīgas plānošanas reģionā viesojās Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” iepriekš noteiktā projekta ,,Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā” partneri no Norvēģijas – Vestlannes reģionālās pašvaldības (Vestland fylkeskommune), lai iepazītos ar esošo situāciju Rīgas plānošanas reģionā un tā pašvaldībās, organizējot  atbalsta pasākumus jaunuzņēmējiem un uzņēmējdarbības ideju īpašniekiem un nevalstiskajām organizācijām, kuras veicina uzņēmējdarbības attīstību vietējā līmenī

Vizītes ietvaros Vestlannes pašvaldības vecākais padomnieks ekonomiskās attīstības jautājumos Hans Inge Gloppen kopā ar RPR pārstāvjiem apmeklēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), kur ar LIAA ekspertiem Arīnu Kudrjavcevu un Anitu Ābolu diskutēja par atbalsta instrumentiem un pakalpojumiem, iespējām attīstīt uzņēmējdarbību un sadarbību ar vietējiām uzņēmēju organizācijām.

Vizītes turpinājumā viesojāmies Siguldas biznesa inkubatorā, lai tiktos ar inkubatora vecāko projektu vadītāju Ingu Šķenderi un iepazīstinātu Norvēģijas kolēģus ar jauno uzņēmējdarbības ideju īpašnieku pirmsinkubācijas un inkubācijas procesu, apskatītu inkubatora kopstrādes telpas un izstrādātos produktus vai pakalpojumus.

Noslēgumā tikāmies ar Biedrība “Jūras Zeme” valdes locekli Āri Adleru, kurš iepazistināja ar vietējo rīcības grupu darbības principiem un biedrības īstenotajiem projektiem Rīgas plānošanas reģiona teritorijā, piesaistot finansējumu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda.

Otrs vizītes mērķis bija pēc iespējas labāk sagatavoties Rīgas plānošanas reģiona un reģionā esošo uzņēmējdarbības atbalsta institūciju speciālistu atbildes vizītei, kura plānota Bergenā šī gada rudenī. Balstoties uz iegūto pieredzi un ekspertu zināšanām, Norvēģijas eksperti sagatavos priekšlikumus Rīgas plānošanas reģionā paredzētajiem atbalsta pasākumiem jaunuzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām, kā arī sniegs prezentācijas par Vestlannes reģiona pieredzi attiecīgajā jomā.

Pieredzes apmaiņas vizīte notika projekta 4.aktivitātes ,,Atbalsts nodarbinātības un konkurētspējas palielināšanai, īstenojot reģionam specifiskas aktivitātes” ietvaros. Tās laikā iegūtā informācija un zināšanas tiks izmantotas arī Rīgas plānošanas reģiona īstenotajos atbalsta pasākumos reģiona pašvaldībām, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām.

Vizīte tika plānota saiknē ar projekta vidusposma konferenci, kura notika 30.martā /KONFERENCE

______________________

Projekts “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā”/”Support RPR-VEST” ilgs līdz 2024.gada aprīlim un ir daļa no līdz šim Latvijā lielākās Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas ,,Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. Kopējais projekta budžets ir 711 016 eiro, no tā 85% ir EEZ grantu finansējums. Projekta laikā tiks stiprināta Rīgas plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centra un pašvaldību kapacitāte, veicināta reģionālā atpazīstamība, īstenots reģionālo jauniešu uzņēmējdarbības mentorings, kā arī sniegts atbalsts nodarbinātības un konkurētspējas palielināšanai, īstenojot reģionam specifiskas aktivitātes. Projekta partneri ir Rīgas plānošanas reģions un Vestlannes reģionālā pašvaldība (Norvēģija).

Plašāka informācija par projektu

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!