Trešdiena, 2024. gada 3. jūlijs
Teksta izmērs:

Rīgas plānošanas reģions tiekas ar Vietējās rīcības grupām kopienu iniciatīvu aktivizēšanai

04 Apr, 2023

Rīgas plānošanas reģions, tajā skaitā projekta “Cherish” pārstāvji, Olaines kopstrādes telpā tikās ar Rīgas reģiona Vietējās rīcības grupām (VRG), lai iepazīstinātu un meklētu sinerģijas ar Rīgas plānošanas reģiona (RPR) attīstības dokumentiem un Vietējo rīcības grupu Stratēģiju iecerēm.

Turpinot sadarbību ar Pierīgas vietējo rīcības grupu pārstāvjiem, Rīgas plānošanas reģions iepazīstināja ar aktualizēto RPR Ilgstpējīgas attīstības stratēģiju 2030 un RPR Attīstības programmu 2022-2027 ar mērķi veidot saskarsmes punktus VRG stratēģiju izstrādē un RPR attīstības dokumentos.

Tikšanās pasākumā piedalījās arī Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Juris Žilko, uzsverot kopienu būtisko lomu attīstības procesos un nepieciešamību iniciēt arvien jaunus kopienu atbalsta pasākumus.

Vārds “kopienas” un to stiprināšana izskanēja daudzkārt, tajā skaitā, tika izteikts priekšlikums Rīgas plānošanas reģionam nākotnes perspektīvā uzņemties kopienu aktīvistu koordinēšanas funkciju. Tāpat tika norādīta nepieciešamība pēc ministriju kopsadarbības iniciatīvām un labās pieredzes apmaiņas projektiem.

Lai arī Stratēģijām jābūt izstrādātām tikai jūlijā, šobrīd aktīvi tiek veikts iedzīvotāju vajadzību apzināšanas process diskusiju un aptauju formātā, vietējo iedzīvotāju attīstības prioritāšu noteikšanai.

“Jūras zemes” pārstāvis Āris Ādlers iepzīstināja ar Saulkrastu un Ādažu novadu Vietējās stratēģijas galvenajiem virzieniem. Sanāksmē piedalījās arī Biedrības “Ropažu Garkalnes partnerība”, “Partnerība ‘Daugavkrasts”” un “Pierīgas Partnerība”.

Rīgas plānošanas reģions un tā teritorijā ietilpstošās Vietējās rīcības grupas vienojās par regulāru komunikāciju, informācijas apmaiņu un kopīgu sanāksmju organizēšanu VRG Stratēģiju izstrādes procesā un plānoto aktivitāšu īstenošanā.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!