Svētdiena, 2024. gada 19. maijs
Teksta izmērs:

Izveidota mājaslapa, kur meklēt informāciju par uzņēmējdarbības atbalsta resursiem reģionā

28 Mar, 2023

Uzsākot uzņēmējdarbību, dažādas atbalsta formas vienmēr ir svarīgas. Tāpēc, lai veicinātu reģiona uzņēmumu attīstību, Rīgas plānošanas reģions ir izstrādājis mājaslapu rpr-business.lv, kurā ikviens interesents var atrast aktuālāko informāciju par atbalsta iespējām.

Jaunizveidotajā vietnē – rpr-business.lv, atrodama plaša informācija par nozares aktualitātēm un atbalsta resursiem reģionā un valstī kopumā. Šis ir nozīmīgs informācijas kanāls gan uzņēmējiem, gan cilvēkiem, kas uzņēmējdarbību vēl tikai plāno uzsākt, jo visa nepieciešamā informācija ir vienuviet. Ērti un viegli ir pieejami resursi, kas atvieglos uzņēmējdarbības uzsākšanu.

Papildus informācijai par atbalsta veidiem, atsevišķa sadaļa atvēlēta arī reģionā jau esošajiem uzņēmumiem. Proti, ir apkopoti apraksti par vietējiem ražotājiem, kas savā ikdienas darbā izmanto inovatīvus risinājumus. Līdz ar to izveidotā mājaslapa kalpo gan kā vieta, kur meklēt nepieciešamo informāciju par atbalsta resursiem, gan vieta, kur prezentēt savu uzņēmumu un meklēt sadarbības partnerus.

Jaunā vietne izveidota projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā”/”Support RPR-VEST” ietvaros. Projekts ilgs līdz 2024.gada aprīlim un ir daļa no līdz šim Latvijā lielākās Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas ,,Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. Kopējais projekta budžets ir 711 016 eiro, no tā 85% ir EEZ grantu finansējums. Projekta laikā tiks stiprināta Rīgas plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centra un pašvaldību kapacitāte, veicināta reģionālā atpazīstamība, īstenots reģionālo jauniešu uzņēmējdarbības mentorings, kā arī sniegts atbalsts nodarbinātības un konkurētspējas palielināšanai, īstenojot reģionam specifiskas aktivitātes. Projekta partneri ir Rīgas plānošanas reģions un Vestlannes reģionālā pašvaldība (Norvēģija).

Plašāka informācija par projektu atrodama šeit – https://rpr.gov.lv/project/support-rpr-vest/.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!