Svētdiena, 2024. gada 19. maijs
Teksta izmērs:

Rīgas plānošanas reģiona delegācija piedalās ikgadējā starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe konferencē

20 Mar, 2023

No 2023. gada 14. līdz 16. martam Rīgas plānošanas reģiona un pašvaldību sešu ekspertu delegācija devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Stokholmu, kur norisinājās ikgadējā starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe konference.

Konference ir nozīmīgs Eiropas mēroga tīklošanās forums, kur pašvaldību pārstāvjiem, projektu realizētājiem un izstrādātājiem dota iespēja aci pret aci pārrunāt Interreg Europe prioritātes un gūt jaunus kontaktus projektu attīstībai. Šogad konferencē piedalījās visu Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstu pārstāvji – kopumā vairāk nekā pustūkstotis dalībnieku. Ņemot vērā, ka konference tika veltīta Interreg Europe programmas projektu otrajam uzsaukumam, konferences dalībniekiem tika prezentēts līdzšinējais starpreģionu sadarbības izvērtējums un potenciālo partneru projektu idejas.

Latvijas delegācija Zviedrijā tikās arī ar programmas Kopīgā sekretariāta pārstāvjiem, lai uzdotu jautājumus par projektu sagatavošanu un vadību, pēcāk apmeklējot pēdējo gadu laikā īstenotos attīstības projektus Stokholmā.

“Tīklošanās un jaunu starptautisku saišu veidošana konferencē ļauj paaugstināt kapacitāti inovatīvu attīstības instrumentu izmantošanā reģionālās un vietējās attīstības veicināšanā. Ar prieku gūto pieredzi vedam mājās, lai pilnveidotu uzņēmējdarbības atbalsta pasākumus Rīgas plānošanas reģionā – tā, lai šī būtu vieta gan jaunu, gan pieredzējušu speciālistu ideju realizācijai,” pēc konferences saka “Support RPR-VEST” projekta eksperts Ilgvars Francis.

Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar Vestlannes reģionālo pašvaldību Norvēģijā īsteno Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.–2021. gadam programmas ”Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” projektu ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā”, kura mērķis ir veicināt Rīgas plānošanas reģiona līdzsvarotu attīstību ar reģionālo uzņēmējdarbības atbalsta mehānismu palīdzību. Projekta īstenošana paredzēta līdz 2024. gada aprīlim.

Lai uzzinātu vairāk par Rīgas plānošanas reģiona sadarbību ar Vestlanni, raksti e-pastu ilgvars.francis@rpr.gov.lv! Seko līdzi projektam Rīgas plānošanas reģiona mājaslapā https://rpr.gov.lv/project/support-rpr-vest/.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!