Ceturtdiena, 2024. gada 4. jūlijs
Teksta izmērs:

Reģiona remigrācijas koordinatore apmainās ar pieredzi ar Lietuvas kolēģiem

26 Jan, 2023

Ar mērķi dalīties pieredzes apmaiņā notika Lietuvas Ārlietu ministrijas un Rīgas plānošanas reģiona attālināta tikšanās, kuras laikā tika pārspiesti aktuālie remigrācijas jautājumi un abu valstu pieredze to risināšanā.

Tikšanās piedalījās Lietuvas Ārlietu ministrijas Globālās Lietuvas departamenta Atgriešanās Lietuvā nodaļas vadītāja Rūta Vaičiūniene, nodaļas otrā sekretāre Agne Smita un Rīgas plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Daina Šulca.

Tikšanās laikā tika pārrunātas remigrācijas koordinācijas aktualitātes, piemēram, kā tiek atbalstīts  pārcelšanās mehānisms un kā notiek informācijas sagatavošana un nodošana remigrantiem.

Lietuvas kolēģiem bija īpaša interese par koordinatoriem reģionālā līmenī. Daina Šulca iepazīstināja ar koordinatora darba specifiku, izaicinājumiem, sadarbību ar pašvaldībām un valsts iestādēm, gatavojot individuālos piedāvājumus un veicinot atgriešanos Rīgas reģionā.

Remigrācijas Koordinatora programmas ietvaros no 2018. līdz 2022. gadam Rīgas reģionā uz dzīvi atgriezušies 905 remigranti un no šī, 2023. gada, sākuma līdz  18. janvārim par atgriešanos koordinatoram ziņu devušas vēl 27 personas.

Vairāk par remigrācijas procesiem Lietuvā var uzzināt zemāk publicētajās saitēs:

Home (renkuosilietuva.lt)

I Choose Lithuania | International House Vilnius (ihvilnius.lt)

(6) Globali Lietuva – Global Lithuania | Facebook

Main page – Study in Lithuania

Bring Together Lithuania | Summer internship program in Lithuania

https://kurklt.lt/en/

https://workinlithuania.com/

 

 

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!