Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Maijā plānots uzsākt grupu dzīvokļu un īslaicīgās sociālās aprūpes centra būvniecību Siguldas novadā

31 Mar, 2021

SIA “Wood Construction”, ar kuru Siguldas novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu par grupu dzīvokļu un “atelpas brīža” jeb īslaicīgās sociālās aprūpes centra projektēšanu, autoruzraudzību un būvniecību Saules ielā 6B, ir pabeigusi ēkas projekta izstrādi un iesniegusi to Siguldas novada pašvaldībai ekspertīzes veikšanai. Plānots, ka maijā tiks uzsākta grupu dzīvokļu un īslaicīgās sociālās aprūpes centra būvniecība.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība projekta ietvaros plāno būvēt jaunu ēku Saules ielā 6B Siguldā, kur tiks izveidoti 16 grupu dzīvokļi iedzīvotājiem un divas vietas “atelpas brīža” pakalpojuma saņēmējiem. Tādējādi mājoklis un sociālais atbalsts tiks nodrošināts 16 pilngadību sasniegušām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kurām nav pieejams nepieciešamais atbalsts dzīvesvietā un kurām ir grūtības dzīvot patstāvīgi.

Projekts tiek īstenots 2014.–2020. gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.3.1. specifiskā atbalsta mērķa “Attīstīt pakalpojumu infrastruktūru bērnu aprūpei ģimeniskā vidē un personu ar invaliditāti neatkarīgai dzīvei un integrācijai sabiedrībā” 9.3.1.1. pasākuma “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai” ietvaros.

Projekta kopējās izmaksas ir 816 027,46 eiro. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 502 402,48 eiro.

Rīgas plānošanas reģions īsteno ESF projektu Nr.9.2.2.1./15/I/002 “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem”.

 

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!