Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Vai LUCIA ir sadzirdēta?

28 Jan, 2021

Jau vēstījām, ka ir uzsākts darbs pie projekta LUCIA ziņojuma: “Projekta LUCIA ietvaros gūtās pieredzes un izstrādāto risinājumu izplatīšanas potenciāla apzināšana Baltijas jūras reģionā” izstrādes. Jau šobrīd iezīmējas galvenās atziņas, kuras lielā mērā nākušas arī no partneru intervijām.

Intervijas ir notikušas ar visiem projekta starptautiskajiem partneriem. Intervijas koncentrējās uz komunikācijas jautājumiem, izaicinājumiem un veiksmes stāstiem. Viena no galvenajām atziņām ir tā, ka milzīga nozīme ir jau iepriekš nodibinātiem kontaktiem, kā tas ir arī Rīgas plānošanas reģionā, kurā notiek cieša sadarbība ar reģiona pašvaldībām.

Tāpat novērots, ka partneri ir saskārušies ar grūtībām izplatīt ļoti specifisko un tehnisko informāciju, kas var izrādīties interesanta tikai nozares speciālistiem. Tieši tāpēc ļoti būtiskas ir 2 pieejas; viena no tām ir viedā apgaismojuma nepieciešamības uzsvēršana akcentējot sabiedrības drošības un labklājības jautājumus. Savukārt otrā pieeja ir tieša nozares speciālistu, reģionu un novadu uzrunāšana, kas palīdzējis veidot spēcīgu sadarbības un komunikāciju tīklu.

Tomēr jāuzsver, ka situācija partneru vidū ir ļoti dažāda, ko ietekmē izvēlētas mērķa grupas, lokālie sadarbības partneri un arī kultūra. Vienā valstī pašvaldību iesaiste ir ļoti veiksmīga, kamēr citā aktīvāki ir tieši iedzīvotāji. Rīgas plānošanas reģiona kontekstā jāmin, ka dažādie aizvadītie pasākumi ir pulcējuši arī dažādas mērķauditorijas, tomēr kā atzīst mūsu ciešākie partneri no Jūrmalas, sabiedrības interese ir, tomēr tā varētu būt lielāka.

Kā vairākos projektos, arī LUCIA nav izvairījusies no Covid-19 ietekmes. Tas galvenokārt izpaužas pasākumu formātā, kas nu notiek tikai tiešsaistē. Kā atzīst partneri, tas liek lauzīt galvu kā šajā tiešsaistes semināru pārpildītajā laikā atšķirties un interesanti uzrunāt skatītājus. Tāpat tiek apgrūtināta sabiedrības iesaiste, jo nav iespējams pulcināt interesentus aplūkot fiziskos projekta rezultātus – pilotu vietas ar jau uzstādītiem vai iesāktiem viedā apgaismojuma risinājumiem.

Tomēr projekts ir pagarināts, kas nozīmē, ka nākotnē plānojam arī klātienes tikšanās un aktivitātes, par kurām ziņosim arī šeit.

Ja Tev šī ir pirmā reize, kad dzirdi par LUCIA vai vēlies uzzināt par projektu vairāk, ieskaties šeit

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!