Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Projekta “Energize Co2mmunity” ietvaros notiks starptautiska pieredzes apmaiņa

08 Jan, 2021

Projekta mērķis ir veicināt atjaunojamās enerģijas kopienu ieviešanu Latvijā. Tas tiks īstenots sadarbojoties ar reģiona pašvaldībām un valsts enerģētikas politikas veidotājiem, tādējādi veicinot plašāku atjaunojamo energorsursu izmantošanu. Projekta ietvaros jau tiek īstenots atjaunojamās enerģijas kopienu izveides pilotprojekts Mārupē, kurš paredz attīstīt atjaunojamās enerģijas kopienas risinājumu daudzdzīvokļu ēkā (saules kolektoru un bateriju uzstādīšana, pašražošana iedzīvotāju siltumapgādei un elektrībai, darbības monitorings).

Īstenojot projektus, īpaša uzmanība tiek pievērsta tieši pieredzes apmaiņai, kas ļauj identificēt stiprās puses, trūkumus un pilnveidoties. Tieši tāpēc arī šī projekta ietvaros plānota projekta partneru pieredzes apmaiņa. Sākotnēji šīs tikšanās tika plānotas klātienē, apciemojot vienam otru un iepazīstoties jau ar praktiskiem piemēriem klātienē. Bet tā kā situācija Eiropā to šobrīd liedz, aktivitātes tiks organizētas tiešsaistē.

Laika posmā no šī gada 11.līdz 15.janvārim tiešsaistē zoom platformā notiks aktīvs darbs starp projekta partneriem. Darba ietvaros Rīgas plānošanas reģions atbild par 12.janvārī laikā no pulksten 15:00 līdz 16:30  notiekošo prezentāciju par klimata pārmaiņu jautājumu uztveres, rīcības un ilgtermiņa ietekmes aspektiem, ar kuriem projekta partnerus iepazīstinās Dienvidaustrumu Zviedrijas Enerģētikas aģentūras (Energy Agency for southeast Sweden) vadošais klimata eksperts Tomijs Lindstroms (Tommy Lindström).

Savukārt 13.janvārī tiks organizētas divas būtiskas nodarbības. Dienas sākumā notiks Latvijas un Vācijas partneru pieredzes apmaiņa un projekta aktualitāšu apspriešana. Savukārt pēcpusdienā projekta vadošie partneri un komunikācijas speciāliste iepazīstinās ar komunikācijas rīku izmantošanu tieši šī projekta kontekstā.

Nedēļas noslēgumā, 15.janvārī visi partneri atkal tiksies vienkopus, lai izanalizētu turpmākās pieredzes apmaiņas iespējas un atskatītos uz nedēļā paveikto. Šī patiešām būs lieliska iespēja mācīties vienam no otra un ļaus pilnveidot katram savu individuālo pilotprojektu.

Vairāk par “Energize Co2mmunity”

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!