Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Deinstitucionalizācijas projekta ietvaros sociālos pakalpojumus saņem 476 personas

31 Aug, 2020

Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībās deinstitucionalizācijas projekta ietvaros sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus saņem 476 personas. Šo pakalpojumu saņēmēju skaitu veido divas grupas – bērni ar funkcionāliem traucējumiem un pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem. Kopumā reģions ir līderis pēc sasniegtajiem rādītājiem.

Annele Tetere, Rīgas plānošanas reģiona Deinstitucionalizācijas projekta vadītāja: “Esam gandarīti, ka deinstitucionalizācijas projekta priekšrocības arvien vairāk novērtē tās mērķklienti. Tas ir kopīga darba ar pašvaldību sociālajiem dienestiem rezultāts. Vienlaikus ar jaunu  sociālu pakalpojumu veidošanos pašvaldībās, projekts ir pavēris iespēju daudz lielākā apjomā bērniem ar invaliditāti, viņu vecākiem un cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem izmantot līdz šim grūti pieejamus pakalpojumus. Šī ir pozitīva tendence, kas norāda, ka deinstitucionalizācijas projekts sāk “iedzīvoties” sabiedrībā.”

Sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus uz 2020. gada 31. augustu saņem 172 pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem un 304 bērni ar funkcionāliem traucējumiem.

Saskaņā ar MK noteikumiem pakalpojumus var saņemt Rīgas plānošanas reģiona iedzīvotāji, kuri tika izvērtēti deinstitucionalizācijas projekta pirmajā posmā un kuriem tika izstrādāti individuālie atbalsta plāni. Projektā piedalās reģiona 29 pašvaldības, izņemot Rīgu.

Līdz 2023.gadam pieci plānošanas reģioni Latvijā ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) finanšu atbalstu īstenos Labklājības ministrijas uzsākto deinstitucionalizācijas procesu. Projektu Rīgas plānošanas reģionā virza un koordinē Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar tā teritorijā esošajā pašvaldībām. Alojas, Ādažu, Baldones, Babītes, Carnikavas, Engures, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Jaunpils, Jūrmalas, Kandavas, Krimuldas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mālpils, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salacgrīvas, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Stopiņu un Tukuma pašvaldības. Rīga ir vienīgā Rīgas plānošanas reģiona pašvaldība, kas nav noslēgusi sadarbības līgumu. Rīgas plānošanas reģionā projekts tiek īstenots ar devīzi “Sirdsdomas jaunai dzīvei”.

Rīgas plānošanas reģions īsteno ESF projektu Nr.9.2.2.1./15/I/002 “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem”.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!