Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

ATCELTS! Notiks darbnīca uzņēmējiem par pakalpojumu popularizēšanu Mežtakas pārgājienu maršrutā

12 Mar, 2020

ŅEMOT VĒRĀ ārkārtas situāciju, pasākums uz doto brīdi ir atcelts. Informēsim par pasākuma pārcelšanas datumu, kad situācija būs normalizējusies.

Rīgas plānošanas reģions “Mežtakas” projekta ietvaros organizē lekciju/darbnīcu Siguldas, Ādažu, Inčukalna un Garkalnes novadu tūrisma nozarē iesaistītām organizācijām “Tūrisma produkta reklāma un pārdošanas kanāli” un aicina uzņēmējus pieteikties dalībai.

7. aprīlis, 2020. Plkst.10.00-14.30, Sigulda, Kultūras centrs „Devons“ (Pils iela 10).

Darbnīcas laikā dalībnieki uzzinās par jaunveidoto Mežtakas maršrutu, kā arī iegūs praktiskus ieteikumus par mūsdienu tūrisma produktu reklamēšanas un pārdošanas kanāliem, kā efektīvāk darboties tūrisma nozarē, kā arī dalīsies pieredzē un iegūs jaunus kontaktus gatavojoties vasaras sezonai.

Mežtaka ir garās distances pārgājienu maršruts, kas sāksies Rīgā un turpināsies līdz Tallinai. Latvijā iet cauri Gaujas nacionālajam parkam, Ziemeļgaujai un Veclaicenei. Igaunijā turpināsies cauri Setu zemei, gar Peipusa ezeru un tālāk pa Ziemeļigauniju – līdz Tallinai. Mežtakas ~1050 km maršruts tiek sadalīts 50 atsevišķos vienas dienas gājiena posmos pa ~20 km dienā. Mežtaka iekļauj visus Baltijas valstīm raksturīgākos mežu tipus un savvaļas dabas elementus – augus, zvērus, sēnes u.c. To varēs iet dažādos gadalaikos – pavasaros, kad Gaujas krastos ziedēs ievas, vasarās, kad Peipusa un Ziemeļigaunijas piekrastē varēs doties peldēt, gan rudeņos, kad upju ielejas krasti slīgs rudens lapu zeltā. Maršrutā Igaunijas daļā ietilps Lahemā nacionālais parks un Ziemeļigaunijas krasts, kas ir Baltijas valstu iespaidīgāko akmeņu, ūdenskritumu un klinšu zeme.

RPR teritorijā atrodas četri Mežtakas posmi: 1.Rīga – Baltezers, 2. Sigulda – Murjāņi, 3. Baltezers – Vangaži, 4. Vangaži – Murjāņi

Mežtaka tiek veidota projekta “Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts “Mežtaka”” ietvaros, kas tiek realizēts ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas atbalstu.

Dienaskārtība

Pieteikties dalībai līdz 3. aprīlim reģistrējoties tiešsaitē:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1BC7soLSHDV8vyISt_Ra0gEcEBqgzJipgqxjH352ga-C0JA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Vairāk informācijas: Edgars Ražinskis, projekta Mežtaka eksperts, edgars.razinskis@rpr.gov.lv

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!