Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

LUCIA ietvaros notika koprades seminārs

26 Feb, 2020

Šī gada 25.februārī projekta LUCIA ietvaros Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi organizēja informatīvo un koprades sanāksmi, lai diskutētu par publiskās ārtelpas apgaismošanas pieeju pašvaldībās un risinājumiem pilsētplānošanā, tai skaitā  – par saistīto normatīvo regulējumu un zaļā iepirkuma komponenti.

 

Projekta ietvaros  SIA Grupa 93 pārstāve L.Ozoliņa prezentēja “Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību esošo publiskās ārtelpas apgaismojuma plānu izvērtējumu un vadlīnijas viedā apgaismojuma ieviešanai” ieskicējot sasniegtos rezultātus – triju pašvaldību: Rīgas, Mārupes, Salaspils ārtelpu apgaismojuma pārvaldību un tehniskos risinājumus, kas paveikts un kas tiek plānots apgaismojuma jomā. Analīzes ietvaros tika veikta arī iedzīvotāju aptauja, sniegti secinājumi un priekšlikumi. SIA Smartgreen pārstāvis J.Brizga prezentēja “Pārskatu par pilsētu apgaismojuma integrēšanu pilsētplānošanā un zaļā publiskā iepirkuma piemērošanu RPR pašvaldībās”, sniedzot trīs pašvaldību – Rīgas, Mārupes un Jūrmalas normatīvos regulējumus, minot galvenos priekšnoteikumus un faktorus veiksmīgai pilsētu apgaismojuma integrēšanai pilsētplānošanā un prezentējot rekomendācijas.

I.Smildziņa prezentēja Jūrmalas pilsētas domes pilotteritorijas praksi Jomas ielas attīstībā, informējot par iedzīvotāju iesaisti un pirmajiem sasniegtajiem rezultātiem. Nelielā paneļdiskusijā, kas notika starp L.Ozoliņu, J.Brizgu un I.Smildziņu tika diskutēts par vajadzībām publiskās ārtelpas apgaismošanas pieejai pašvaldībās un risinājumiem pilsētplānošanā.

Paneļdiskusiju vadīja projekta LUCIA eksperte S.Skudra. Kopumā sanāksmē piedalījās 25 pārstāvji, pārstāvot publisko sektoru – pašvaldības, kā arī tehnisko sektoru – Jūrmalas gaismu un Rīgas gaismu.

Foto: Jūrmalas pilsētas dome

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!