Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Atskats uz dienas nometni "Sapņi piepildās"

23 Okt, 2019

Ar bērniem no BSAC “Irlava” un “Sprīdītis” vienu dienu pavadījām Rīgā – ciemojāmies pie arhitektes, kas palīdzēja tapt mūsdienu arhitektūras paraugam “Hanzas Perons”. Tad devāmies uz TV24 pie Roberto un aizkulisēs redzējām, kā top viņa ēdienu gatavošanas raidījums. Kopā ar šefpavāru Renāru Purgaili pagatavojām garšīgus šedervus. Bet noslēgumā ekstrēmo sporta veidu centrā the SPOT piepildījām sapņus kopā ar ielu vingrotājiem. 

Jau otro gadu nometne notika deinstitucionalizācijas projekta ietvaros. Nometnes tēma ir “Sapņi piepildās”, un tās mērķis ir iedvesmot bērnu savu sapņu piepildīšanai. Ja pērn uzsvars tika likts uz tikšanās ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, tad šogad – uz dažādu profesiju profesionāļiem, kas iedvesmo jauniem karjeras un profesionālās dzīves stāstiem.

Šogad izvēlēts arī īpašs formāts – ekskursijas kopā ar nometnes viesiem, sporta nodarbība kopā ar sportistu vai arī tikšanās ar dažādām personībām, iepazīstot viņu profesiju.

Līdz 2023.gadam pieci plānošanas reģioni Latvijā ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) finanšu atbalstu īstenos Labklājības ministrijas uzsākto deinstitucionalizācijas procesu, attīstot sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus pilngadīgiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, ārpus ģimenes aprūpē esošiem bērniem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuri dzīvo ģimenēs. Rīgas plānošanas reģions īsteno ESF projektu Nr.9.2.2.1./15/I/002 “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem”.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!