Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Janvārī Rīgā tiksies projekta Baltic Loop partneri

03 Dec, 2019

2020. gada 21. – 23. janvārim Rīgā notiks “Baltic Loop” jeb “Baltijas transporta loks” projekta partneru tikšanās, kurā septiņi partneri no Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Somijas apspriedīs projekta gaitu un diskutēs par nozīmīgiem projekta virzībai jautājumiem.

Rīgas plānošanas reģions uzsācis dalību starptautiskā projektā “Baltijas transporta loks” (Baltic Loop) ar mērķi samazināt laiku ceļošanai un pārvadājumiem starp Rīgu un citiem nozīmīgiem starptautiskiem transporta mezgliem Zviedrijā, Somijā, Igaunijā un Krievijā (Sanktpēterburgu).

 Projektā Rīgas plānošanas reģiona loma būs saistīta ar starptautisko transporta mezglu sasniedzamības uzlabošanu, kas nākotnē sekmētu transporta sistēmu sakārtošanu un sastrēgumvietu samazināšanu. Ceļošanas un kravu pārvadājumu laika samazināšana vienlaikus ļaus sekmēt vides mērķu sasniegšanu – ļaus samazināt CO2 emisijas trīs Centrālbaltijas reģiona koridoros, tos padarot pievilcīgus jaunu uzņēmumu piesaistei un inovāciju attīstībai.

Reģiona telpiskajai attīstībai būtiska ir integrēta savienojumu attīstība ar starptautiskiem transporta mezgliem – Rail Baltica, starptautisko lidostu “Rīga” un Rīgas ostu – ar Baltijas jūras Rietumu-Austrumu transporta infrastruktūru. Tas nodrošinātu ātru piekļuvi citiem Eiropas un pasaules reģioniem. Rīgas osta kļūs par starptautisku kontaktpunktu ne tikai preču pārvadājumu, bet arī pasažieru pārvadājumu jomā. Baltijas jūras reģiona kontekstā vissvarīgākā loma ir ātrai saiknei starp galvenajiem reģiona mezgliem. Īpaša uzmanība jāpievērš Rīgas kā metropoles ārējai (starptautiskajai) pieejamībai citiem lielpilsētu reģioniem.

Projektā tiek apskatīti trīs koridori: Ziemeļu (Zviedrija – Somija un tālāk uz Sanktpēterburgu), Vidējais (Zviedrija – Igaunija un tālāk uz Sanktpēterburgu) un Dienvidu koridors (Zviedrija – Latvija – Igaunija un tālāk uz Sanktpēterburgu).

No Latvijas projektā piedalās vēl Vidzemes plānošanas reģions un Ventspils Augsto tehnoloģiju parks. Asociēto partneru lokā ir LR Satiksmes ministrija un Ventspils brīvostas pārvalde. Kopumā projektā iesaistīti septiņi partneri no četrām valstīm: Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Somijas. Projekta vadošais partneris ir Turku Universitāte Somijā.

Projekts “Baltic Loop” tiek īstenots Interreg Centrālās Baltijas programmas 2014.-2020. gadam ietvaros.

 

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!