Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Remigrācijas jautājumu aktualizēšanā Kandavas novadā ieguldīs 6450 eiro

25 Nov, 2019

Ieguldot 6450 eiro, Kandavas novadā aktualizēs remigrācijas jautājumu risināšanu un centīsies veicinās iedzīvotāju izpratni un līdzdalību, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Projekta “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās” īstenošanas gaitā tiks veidota dokumentāla īsfilma par esošajām remigrantu ģimenēm Kandavas novadā, kā arī tiks sagatavoti izdales materiāli par remigrantu iespējām Kandavas novadā, Rīgas plānošanas reģionā un Latvijā kopumā. Paredzētas arī dienas nometnes remigrantu ģimenēm ar bērniem.

Projektā ietverta arī publicitāte vietējos un reģionālajos laikrakstos, mājaslapās un sociālajos tīklos par aktivitātēm un informācijas pieejamību Kandavas novadā un Latvijā esošajiem un potenciālajiem remigrantiem, kā arī diasporas un remigrantu informēšana un izpratnes veicināšana par remigrācijas iespējām Latvijā un Kandavas novadā.

Kandavas novada dome sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu projektu īstenos līdz 2020.gada maijam. Projekta kopējās izmaksas ir 6450 eiro, kas tiks segtas no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) finansējuma.

Jau vēstīts, ka, lai palielinātu pašvaldību lomu remigrācijas sekmēšanā, VARAM sadarbībā ar Rīgas un citiem plānošanas reģioniem rīkoja konkursu “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās”.

Konkursa mērķis ir katrā plānošanas reģionā noteikt ne mazāk kā četras pašvaldības, kuras īsteno un plāno īstenot daudzveidīgu atbalstu remigrācijas sekmēšanai un sniegt finansiālu atbalstu pašvaldību pieteikumos norādītajām aktivitātēm, kas vērstas uz remigrācijas sekmēšanu.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!