Piektdiena, 2024. gada 5. jūlijs
Teksta izmērs:

Pasažieru pārvadājumiem lidostā licenci saņem trešais pārvadātājs

20 Nov, 2019

Rīgas plānošanas reģions izsniedzis  speciālās licences kartītes SIA “WELLTAXI”, kas drīkstēs starptautiskajā lidostā “Rīga” varēs veikt pasažieru komercpārvadājumu pakalpojumu. Pārvadātājs lidostā darbosies ar preču zīmi “TAKSILV”.

Šī ir trešā pārvadātāju apvienība un pārvadātājs, kas izpilda Autopārvadājumu likumā noteiktās paaugstinātās prasības, kas stājās spēkā šī gada 15. septembra.

Atļauju pārvadājumiem lidostas slēgtajā zonā iepriekš saņēma SIA “Red Cab lidosta” un AS “Rīgas Taksometru parks” veidotā pārvadātāju apvienība, kā arī  “Baltic Taxi”, zem kura apvienojušies 28 pārvadātāji.

Saskaņā ar jaunajiem MK noteikumiem no šī gada 15. septembra starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā ar ierobežotu piekļuvi pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru varēs veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības,  kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi. Šīs kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions.

Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un  bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam – tas nedrīkst pārsniegt 5 gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

Rīgas plānošanas reģiona no pērnā gada marta izsniedz speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem Rīgas plānošanas reģionā, izņemot Rīgu un Jūrmalu.

 

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!