Trešdiena, 2024. gada 3. jūlijs
Teksta izmērs:

Meklēs risinājumus Bukultu apkaimes mobilitātes punkta izveidei

03 Apr, 2023

Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar Bukultu apkaimes biedrību un Ropažu novada pašvaldību 2023.gada 4.aprīlī plkst. 15.00-17.30 aicina uz sanāksmi “Mobilitātes punkta Jaunciema gatves, Brīvības gatves un Rīgas-Siguldas dzelzceļa krustpunktā attīstība”.

Sanāksmes mērķis ir meklēt risinājumus Bukultu apkaimes mobilitātes punkta izveidei, apzinoties tā nozīmi Rīgas metropoles areāla mobilitātes uzlabošanai.

Šī sanāksme turpinās pirms gada (20.04.2022.) uzsākto diskusiju ar dažādu institūciju iesaisti par Bukultu mobilitātes punkta potenciālu, kas var kalpot par būtisku ikdienas pārvietošanās mezgla punktu ne tikai apkaimes un pilsētas, bet arī kaimiņu novadu un reģionālā mērogā.

Tikšanās notiks Berģos – turpat blakus iespējamā mobilitātes punkta īstenošanas vietai – Ropažu novada pašvaldības Garkalnes pagasta teritoriālā pārvaldē – Brīvības ielā 455, Rīgā.

Šī mobilitātes punkta attīstības jautājumu vēlamies izmantot arī kā gadījumu starpinstitūciju dialoga veidošanai reģionāla rakstura mobilitātes plānošanā.

Sanāksmē piedalīsies RD Pilsētas attīstības departamenta, RD Satiksmes departamenta, Satiksmes ministrijas, “Rīgas Satiksmes”, “Autotransporta direkcijas”, “Latvijas Dzelzceļa”, Apvienības “Rīgas metropole”, “Rīgas Apkaimju alianses”, Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra, kā arī Ādažu novada un Ropažu novada pārstāvji.

Sanāksmes darba kārtības jautājumi:

  • Rīgas plānošanas reģiona īsa uzruna – metropoles mēroga mobilitātes risinājumi;
  • Bukultu apkaimes biedrība par mobilitātes punkta potenciālu;
  • RD Pilsētas attīstības departamenta redzējums par mobilitātes punkta attīstības iespējām;
  • dalībnieku diskusijas, viedokļi, priekšlikumi;
  • turpmākie soļi – procesa tālākā virzība.

Iepriekšējā tikšanās reizē tika diskutēts par tehniski ekonomisko pamatojumu un risinājumiem, kas iekļauti “Detālplānojumā krustojumam pie Jaunciema gatves un Brīvības gatves”.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!