Copy
Is this email not displaying correctly? View it in your browser..
 15 January 18     
Tiekas tirgus un valsts pārvaldes pārstāvji, lai kopīgu ieviestu Zaļo publisko iepirkumu (ZPI).

Oktobra sākumā, Kadisā satikās galvenie ZPI procesā iesaistītie -  uzņēmumu pārstāvji un iepirkuma veicēji no valsts pārvaldes. Pasākumu organizēja Kadisas provinces enerģētikas aģentūra un Andalūzijas pašvaldību un provinču federācija. Pasākuma mērķis bija dalīties ar informāciju par ZPI procesā iesaistīto pušu vajadzībām un pieredzi un identificēt tirgus iespējas piegādāt zaļās preces un pakalpojumus.

Pasākuma sadaļā  "ZPI kā tirgus iespēja" uzņēmumi tika informēti par ES zaļo kritēriju piemērošanu iepirkuma procesā un par to, kā ZPI veicina tirgus jauninājumus.

Pasākumā klātesošie tika iepazīstināti ar zaļo preču un pakalpojumu ražotāju un piegādātāju tiešsaistes katalogu, kas izstrādāts GreenS projekta ietvaros. Šis katalogs ir noderīgs instruments potenciālajiem zaļā publiskā iepirkuma veicējiem, lai atrastu vide draudzīgus risinājumus un uzņēmumiem, lai piedāvātu produktus / pakalpojumus, kas atbilst zaļā publiskā iepirkuma kritērijiem. Lasīt vairāk
Pilotprojekti Kalabrijas reģionā.

Pateicoties GreenS projektam, ko finansē programma "Apvārsnis 2020", Alessco - Enerģētikas un ilgtspējīgas attīstības aģentūra, Kozencas province (Itālija), ir kļuvusi par Zaļā publiskā iepirkuma atbalsta struktūrvienību, lai sniegtu tehnisko palīdzību un atbalstu valsts pārvaldes iestādēm zaļā publiskā iepirkuma izstrādē un īstenošanā.

Jaunizveidotā struktūrvienība ir atbalstījusi Casssano allo Jonio pašvaldību (atrodas Kozencas apgabala teritorijā)  iepirkumā par pārtikas un ēdināšanas pakalpojumiem pamatskolā (pārtikas produktu sagatavošana, pakošana, transportēšana un izplatīšana).Lai novērtētu pilotrpojekta ieviešanu un rezultātus, projekta īstenošanu un ieviešanu uzrauga struktūrvienības darbinieki.

Alessco arī atbalsta Krotones apgabala provinces iepirkumu biroju, kas izstrādā divus izmēģinājuma projektus saistībā ar atkritumu apsaimniekošanu un ēku renovāciju.

Savukārt Mendicino pašvaldība (Kozencas province) ir  sazinājusies ar struktūrvienību, lai saņemtu atbalstu iepirkumā par transportlīdzekļu iegādi.  Lasīt vairāk
Publisko tiesību izmaiņas, kas ietekmē ZPI Latvijā.

Sākot ar 2017. gada 1. jūliju, ZPI iepirkuma kritēriji ir obligāti valsts iestādēm septiņās produktu grupās Latvijā: biroja papīrs; biroja tehnika; dators; ēdināšanas un ēdināšanas pakalpojumi; tīrīšanas līdzekļi un pakalpojumi; iekštelpu apgaismojums; ielu apgaismojums un satiksmes signāli. Lasīt vairāk.
Sofijā, Bulgārijā notikusi sestā apaļā galda diskusija par zaļo publisko iepirkumu.
 
2017. gada 13. septembrī Bulgārijas enerģētikas aģentūru un centru ikgadējās sanāksmes ietvaros notika sestā apaļā galda diskusija par zaļo publisko iepirkumu.

Sanāksmes mērķis bija veicināt sadarbību starp līdzīgiem projektiem, kas tiek īstenoti Bulgārijā. Sanāksmē piedalījās vairāk kā 20 dalībnieki, galvenokārt enerģētikas aģentūru pārstāvji, pašvaldību pārstāvji un Ilgtspējīgas enerģētikas attīstības valsts aģentūras pārstāvji.

Sanāksmes sākumā Blagoy Stanchev, NAMRB, iepazīstināja auditoriju ar GreenS projekta mērķiem un rezultātiem, kā arī ZPI ieviešanas prakses analīzi Bulgārijā un secinājumiem par atbalsta pasākumiem. Lasīt vairāk
ICLEI  konference "Finansējuma piesaiste lokālai rīcībai klimata pārmaiņu jomā". Praktiska informācija pašvaldībām.
 
2017. gada Eiropas reģionu un pilsētu nedēļas ietvaros tika organizēta konference, finansējuma pieejamība enerģētikas un klimata pasākumu jomā lokālā mērogā. Pasākuma mērķauditorija bija mazās Eiropas pilsētas, kurām ir ierobežota pieejamība apgūt lielās finansēšanas programmas, piemēram, tās, kas ir zem Mēru paktu kustības.

Eksperti apsprieda problēmas un piedāvāja mazāka mēroga pilsētām risinājumus, finansējuma ieguvē vietējām enerģētikas un klimata darbībām. Interaktīvās apaļā galda diskusijas ļāva  apmainīties ar informāciju par tādām tēmām kā privātās un dzīvojamās ēkas, transports un mobilitāte, sabiedriskās ēkas un iepirkumi, atjaunojamie enerģijas avoti, finansējums un iedzīvotāju līdzfinansējumi. Viens no apaļā galda sanāksmēm bija par publisko iepirkumu ēku sektorā.  Lasīt vairāk
Nikosija  līdz 2020. plāno 100%  ielu apgaismojumu ar LED.
 
Nikosijas pašvaldība, Kipras galvaspilsēta, ievērojot saistības, kas izriet no Pilsētas mēru pakta un Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāna, turpina īstenot ielu projektu, lai uzlabotu ielu apgaismojuma energoefektivitāti.

2017. gada maijā tika atklāts konkurss par zaļo publisko iepirkumu, kura apjoms ir 2,3 miljoni eiro par aptuveni 7,300 apgaismes ierīču nomaiņu un 10 gadu uzturēšanu. Jaunās apgaismes ķermeņi uzlabos apgaismojuma līmeni pašvaldības ceļu tīklā, vienlaicīgi nodrošinot enerģijas ietaupījumu par aptuveni 1.770.000 kWh un gandrīz 150.000 tonnu COgadā. Lasīt vairāk. 
The sole responsibility for the content of this website and the materials published lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.

This project is funded by the Horizon 2020 Framework Programme of the European Union under Grant Agreement 649860.
Copyright © 2018 GreenS Project, All rights reserved.