Copy
Is this email not displaying correctly? View it in your browser..
 15 January 18     

Kadisas province nolēmusi pilnībā pāriet uz zaļo elektroenerģiju !

 
Kadisas provinces noslēgtais jaunais elektroenerģijas līgums paredz ikgadējo COemsiju samazinājumu atmosfērā, kā arī ieguldījumu valdības izvirzīto klimata pārmaiņu mazināšanas mērķu sasniegšanā  un vides aizsardzības jomā. Uzņēmums, kas uzvarējis iepirkumā,  piegādās elektroenerģiju 100% ražotu no atjaunojamajiem resursiem - vēja, biomass un saules. Balstoties uz aprēķiniem, gada laikā bez papildus ieguldījumiem no pašvaldības puses tiks  ietaupītas 1 127 t COemisiju. Lasīt vairāk

Zaļais publiskais iepirkums kā viena no tēmām XII nacionālajā konferencē Bulgārijas enerģijas aģentūrām un centriem  

 
2016. gada 6. decembrī Serdikas hallē "Balkāni" viesnīcā, Sofijā  notika 12.ikgadējā  konference Bulgārijas enerģijas agēntūrām un centriem. Pasākums:"Inteliģentās pilsētas un reģioni: integrēta enerģijas apsaimniekošana un attīstība, bioenerģijas tirgus, nulles enerģijas ēkas" bijas vienas dienas pasākumus, ko organizēja Bulgārijas enerģijas aģentūru asociācija, aktīvi līdzdarbojoties Plovdivas enerģijas aģenūrai, Melnās jūras reģiona enerģijas pārvaldes aģentūra, projektam GreenS, Dobričas enerģijas aģentūrai u.c. Lasīt vairāk.

GreenS projekts kā praktisks piemērs  pārdomātam, sociālam un ilgtspējīgam publiskajam iepirkumam

 

2017. gada 24. martā, lai atzīmētu Pasaules patērētāju tiesību dienu, Kordovas provinces vadība organizēja konferenci: "Vietējā pārvalde, kā  virzītājspēks jaunai ekonomiskai izaugsmei" kurā piedalījās arī Andalūzijas pašvaldību asociācija. 

Konferences uzsvars bija likts uz atbildīgu, sociālu un ilgtspējīgu publisko iepirkumu. Konferences laikā tika prezentēti pašvaldību praktiski piemēri ekonomiksai pārvaldībai, notika diskusijas, tajā skaitā arī projekta GreenS apaļa galda sanāksme, kuras laikā prezentēja Zaļā publiskā iepirkuma rīkus enerģijas  patēriņa  COemisiju un izmaksu samazināšanai. Lasīt vairāk.

GreenS projektā Alessco realizētais pirmais Kalabrijas reģiona  pilotprojekts

 
2017. gada aprīlī Kalabrijas reģions ar Alessco un GreenS projekta atbalstu, publicēja ziņu par pirmo īstenoto publisko iepirkumu, kas dos ieguldījumu GreenS projekta mērķu sasniegšanā. Pilotprojekts ir uzsaukums pieteikumiem "Publiskais ielu apgaismojums", kur pašvaldības var piedalīties, iepērkot ārpakalpojumus. Pilotprojektam: "Energoefektivitāte ielu apgaismojumā" (apmeklējiet mājas lapu itāļu valodas sadaļā) ir izvirzīts mērķis: iedrošināt pašvaldības ieviest augstas efektivitātes tehnoloģijas un risinājumus, lai samazinātu elektroenetģijas patēriņu ielu apgaismojuma tīklā. Lasīt vairāk.

Atziņas, kas gūtas pēc nacionāla mēroga organizētājām  zaļā publiskā iepirkuma apmācībām Latvijā

 
No 2016. gada 26.oktobra līdz 15. decembrim GreenS projekta ietvaros tika  organizētas nacionāla mēroga apmācības, lai popularizētu zaļo publisko iepirkumu kā daļu no pašvaldības iepirkumiem. Apmācību apmeklētāji  praktiskās daļas laikā caur SVID metodi analizēja to pāstāvēto organizāciju stiprās un vājās puses, kā arī iespējas un draudus ieviest zaļo publisko iepirkumu. Rezultātā  veiktā pašvaldību pašanalīze ir pirmais solis, lai turpmāk veiksmīgāk īstenotu zaļo publisko iepirkumu. Lasīt vairāk.

GreenS risinājumi ilgtspējīgai pulsētvides attīstībai


2017. gada 26. aprīlī  Ruses pilsētā 6.nacionālās sanāksmes laikā Bulgārijas pašvaldību nacionālā asociācija organizēja  trešo apaļā galda sanāksmi pašvaldību vadošajiem arhitektiem un pilsētvides plānošanas ekspertiem. 
Sanāksmes mērķis bija pārskatīt zaļos kritērijus un zaļos publiskos iepirkumus pilsētvides plānošanā un attīstībā, kā arī izdiskutēt iespējamos labās prakses piemēru risinājumus un izplatību. Sanāksmi ar lielu interesei  apmeklēja un aktīvās diskusijās piedalījās arhitekti, mēri, plānotāji no 60 pašvaldībām. Lasīt vairāk.
The sole responsibility for the content of this website and the materials published lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.

This project is funded by the Horizon 2020 Framework Programme of the European Union under Grant Agreement 649860.
Copyright © 2018 GreenS Project, All rights reserved.