Copy
Is this email not displaying correctly? View it in your browser..
 15 January 18     

Veiksmīgi tiek organizēti GreenS projekta vebināri 

Starptautiskā padome vietējām vides iniciatīvām, Eiropas Sekretariāta birojs (ICLEI) GreenS projekta ietvaros realizē starptautiskos vebinārus, ar mērķi veicināt Zaļā Publiskā iepirkuma ieviešanu. 
Pirmā vebināra tēma - kā sagatavot veiksmīgas Zaļā Publiskā iepirkuma (turpmāk ZPI)  apmācības (Oktobris, 2015), savukārt, otrā -  ZPI iespējas (Marts, 2016).  Pēc pirmajiem notikušajiem vebināriem par ZPI, labās prakses piemēriem, kā arī ZPI apmācībām reģionos, turpmākie vebināri tiek plānoti par specifiskiem ZPI jautājumiem. Visi vebināri tiek ierakstīti un tos ir iespējams noskatīties tiešsaistē. Lasīt vairāk

Bulgārijā Zaļo preču un pakalpojumu piegātādāji tiekas "Pašvaldību Expo" izstādē

 
No 2016. gada 6. - 8. oktobrim, ikgadējās pašvaldību sanāksmes ietvaros  Bulgārijas pašvaldību nacionālā asociācija organizējā desmito "Pašvaldību ekspo", kur galvenā uzmanība tika vērsta Bulgārijas zaļo produktu un pakalpojumu tirgum.  Pasākuma mērķis bija demonstrēt gandrīz 1000 pārstāvju plašo piedāvājuma klāstu un to gatavību izpildīt pašvaldību vajadzības pēc energefektīviem  un videi draudzīgām precēm. Lasīt vairāk.
Zviedrijā uzsākta ZPI  apmācību programma
 
2016. gada novembrī Zviedrijā notika pirmās ZPI apmācības, kurās piedalījās Norrbotten un Vasterbotten pašvaldības. Apmācību tēma bija juridiskie aspekti ieviešot ZPI un kā ZPI kā instruments var tikt izmantots, lai sasniegtu enerģētikas un klimata mērķus un radītu labāku vidi to ieviesējiem. Lasīt vairāk.

Slovēnijā notikusi pirmā Viedā/Zaļā publiskā iepirkuma uzraudzības komitejas sēde

 
2016. gada 25. novembrī notika  zaļā publiskā iepirkuma uzraudzības  komitejas atklāšanas sēde Mariborā, Slovēnijā. Pārstāvji no Pomurjes vietējā enerģētikas aģentūras un Slovēnijas novadu un pilsētu asociācijas, kas ir GreenS projekta partneri, iepazīstināja ar GreenS projektā līdz šim sansiegtajiem rezultātiem un nāktones iecerēm. Lasīt vairāk.
Latvijā notikušas plaša mēroga ZPI apmācības iepirkuma veicējiem
 
No 2016. gada oktobra līdz decembrim visā Latvijā GreenS projekta ietvaros Rīgas enerģētikas aģentūra sadarbībā ar Rīgas Plānošanas reģionu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju rīkoja ZPI apmācības iepirkumu veicējiem, ar mērķi vieicināt to spēju piemērot ZPI. Lasīt vairāk.
Andalūzijas reģionālā konference: "ZPI: Jauns pārvaldes modelis. Atslēga uz panākumiem" 
 
Maribel Peinado, Kadisas provinces vicepresidente un Iltspējīgas attīstības departamenta pārstāve, kopā arī Kadisas pilsētas mēru, Josē Maria Gonzales, atklāja konferenci: "Zaļais publiskais iepirkums: Jauns pārvaldes  modelis. Atslēga uz panākumiem". Lasīt vairāk.
The sole responsibility for the content of this website and the materials published lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.

This project is funded by the Horizon 2020 Framework Programmeof the European Union under Grant Agreement 649860.
Copyright © 2018 GreenS Project, All rights reserved.