Copy
Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
 15 January 18     

Zaļo publisko iepirkumu labā prakse, neveiksmīgā pieredze un institucionālās vajadzības

GreenS projekta ietvaros tika veikta situācijas analīze valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs ieviešot Zaļo Publisko iepirkumu (ZPI), par tā nepieciešamību, kā arī labo un slikto pieredzi. Kopumā rezultāti liecina, ka trūkst mijiedarbības starp ZPI politiku un veiktajām iniciatīvām nacionālā līmenī, ieviestiem ZPI piemēriem kā arī ZPI apmācītiem ekspertiem, kas strādā ar iepirkuma jautājumiem. Neskatoties uz centieniem ieviest valsts ZPI politiku, informācija nesasniedz mērķauditoriju. Tomēr daudzi labās prakses piemēri, ieviešot ZPI, ir identificēti. Lasīt vairāk.

ZPI apmācību semināri Eiropā

GreenS projektā iesaistītās Eiropā izveidotās enerģētikas aģentūras kopā ar atbildīgajām iestādēm par ZPI ieviešanu ir uzsākušas darbu pie ZPI apmācību programmas izstrādes. Apmācības tiek plānotas vietējām un reģionālajām pašvaldībām, iepirkuma speciālistiem un tehniskajiem darbiniekiem. Lasīt vairāk.

GreenS projekta ietvaros izveidots Andalūzijas ZPI sadarbības tīkls

 
Andalūzijas ZPI sadarbības tīkls atbalsta aktivitātes, kas saistītas ar ZPI ieviešanu tās teritorijā, kā arī nodrošina daudzlīmeņu sadarbību atbildīgo iestāžu darbinieku starpā, (valsts pārvaldes iestādes, uzņēmēji) lai ieviestu ilgtspējīgākus un zaļākus publiskā iepirkuma modeļus. Lasīt vairāk.

Energoefektivitāte un ZPI ir Bulgārijas pašvaldību prioritāte

 
2015. gada 5. un 6. aprīlī Sofijā, Bulgārijā norisinājās ikgadējā Pašvaldību energoefektivitātes tīkla EcoEnerģija konference, kur galvenā tēma bija par aspektiem, lai uzlabotu energoefektivitāti Bulgārijas pašvaldībās. Lasīt vairāk.

Apmācības un apaļā galda diskusija par ZPI Kiprā

 
Apmācību galvenais mērķis bija iepazīstināt vietējo institūciju pārstāvjus ar ES politiku un stratēģiju saistībā ar ZPI, cirkulāro ekonomiku un cirkulāro iepirkumu, kā arī iepazīstināt ar galvenajiem ZPI kritērijiem transporta un biroja aprīkojuma iepirkumos. Lasīt vairāk.

ZPI attīstība Kalabrijas reģionā


Ar reģionālās komitejas lēmumu Nr.295, kas tika pieņemts 2015. gada 11. augustā, Kalabrijas reģions ir izdevis normatīvo regulējumu ZPI ieviešanai un  aktivizējis esošajām pārvaldes iestādēm funkciju, lai sekmētu patērētāju kultūras pārmaiņas saistībā ar vides apziņas palielināšanos, atkritumu samazināšanu, lietu un preču lietošanas optimizēšanu.  Lasīt vairāk.

Notikusi otrā projekta GreenS sanāksme ar ekspertiem Latvijā

 
Projekta GreenS rīkotajā apaļā galda diskusijā Latvijā tiekas eksperti, lai diskutētu par vietējo uzņēmumu kapacitāti nodrošināt ZPI kritērijiem atbilstošus produktus. Lasīt vairāk.

ZPI starptautiskās atpazīstamības veicināšana 


2016. gada 21. – 22. aprīlī Varnā (Bulgārijā) notika starptautiska konference “Labi biznesam, labi videi”, kurā starp diskusijas dalībniekiem  bija pārstāvēts projekts GreenS. Pasākumā piedalījās vietējās pašvaldības, uzņēmēji un zinātnisko institūtu pārstāvji. Notika diskusijas ar Eiropas Savienības politiķiem un ekspertiem par zaļā biznesa attīstību. Lasīt vairāk.
The sole responsibility for the content of this website and the materials published lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.

This project is funded by the Horizon 2020 Framework Programmeof the European Union under Grant Agreement 649860.
Copyright © 2018 GreenS Project, All rights reserved.