Copy
Is this email not displaying correctly? View it in your browser..
 15 January 18     

GreenS projekta atbalsts zaļā publiskā iepirkuma ieviešanai

Paplašinoties pilsētu mēru pakta kustībai ar Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu izstrādi, Eiropā tiek izvirzītas aizvien lielākas prasības sasniedzamajiem mērķiem. Viens no galvenajiem izaicinājumiem, ar ko pašvaldības ikdienā saskaras, ir ierobežoti resursi ambiciozu mērķu sasniegšanai. Projekta: “GreenS” virsmērķis ir pievērs pašvaldību uzmanību Zaļajam publiskajam iepirkumam, produkta dzīves cikla izmaksās un iepirkuma analīzei visā produkta dzīves ciklā, lai sasniegtu 20% CO2 emisiju samazinājumu līdz 2020. gadam.  Lasīt vairāk. 

Slovēnijas stratēģija zaļās ekonomijas attīstībai

2015. gada 29. oktobrī Slovēnijas valdība akceptēja pirms tam publiskajās debatēs izdiskutēto ietvaru un rīcības plānu pārejai uz zaļo ekonomiju 2015. un 2016. gadam. Lasīt vairāk.

Rīcības komitejas atklāšanas sanāksme Seviļā (Spānijā) 


Andalūzijas pašvaldību un provinču savienība un Kadisas provinces enerģijas un ilgtspējīgas attīstības aģentūra (APEC) 2015. gada 20. oktobrī prezentēja GreenS projektu pasākumā, ko plaši apmeklēja pārstāvji no Andalūzijas apkārtnē esošajiem energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas sektoriem Andalūzijas apkārtnē. Lasīt vairāk.

2015. gada ZPI apbalvojums Kiprā


2015. gada 1. decembrī Kipras Enerģētikas aģentūra un Zemkopības, lauku attīstības un Vides ministrija, Vides departaments organizēja otru apbalvojuma ceremoniju par Zaļo publisko iepirkumu Kiprā. Lasīt vairāk.

Sēde Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Latvijā 


Šī gada 2.novembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā notika Zaļā publiskā iepirkuma veicināšanas darba grupas sēde, kurā pārrunāja aktualitātes saistībā ar tā veiksmīgu ieviešanu. Sēdes mērķis bija apspriest noteikumus publiskā likuma projektam, kas paredzēs pašvaldībām noteiktās jomās pielietot zaļo publisko iepirkumu, kā arī prezentēt projektu: “GreenS”. Lasīt vairāk

Barselona aicina pilsētas sekot Zaļā publiskā iepirkuma ieviešanas atbalstam


Barselona aicina pilsētas sekot Zaļā publiskā iepirkuma ieviešanas atbalstam. 
Publiskā iepirkuma eksperti no visas Eiropas pulcējās 15. Iepirkumu seminārā, ko organizēja ICLEI Barselonā, Spānijā, lai apgūtu pieredzi no citām pilsētām ilgtspējīga iepirkuma jomā, smeltos idejas CO2 emisiju pēdas samazināšanā kā arī iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanās. Lasīt vairāk

GreenS projektu prezentē ALESCO (Itālija) 


2015. gada 1. jūnijā ALESSCO, sadarbībā ar Kosenzas pašvaldību organizēja  ES projekta "GreenS" uzsākšanas sanāksmi. Lasīt vairāk.
The sole responsibility for the content of this website and the materials published lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.

This project is funded by the Horizon 2020 Framework Programmeof the European Union under Grant Agreement 649860.
Copyright © 2018 GreenS Project, All rights reserved.