Piektdiena, 2024. gada 29. marts
Teksta izmērs:

Aicina uz pirmo semināru par viedās specializācijas stratēģijas ieviešanu Rīgas plānošanas reģionā

28 Sep, 2018

Šī gada 17. oktobrī projekta „Viedās specializācijas stratēģijā balstītu inovācijas un izaugsmes spēju stiprināšana vidēja izmēra pilsētās un reģionos / EmpInno” ietvaros notiks diskusiju cikla atklāšana, kas tiek veltīta izstrādātajam pārskatam par viedās specializācijas stratēģijas ieviešanu Rīgas plānošanas reģionā.

Pirmā diskusijas tēma ir par informācijas un komunikācijas jomu. Tās mērķis ir iepazīstināt Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību attīstības un uzņēmējdarbības speciālistus un attiecīgo viedās specializācijas jomu ekosistēmu pārstāvjus – uzņēmējus, pētniecības institūcijas u.c. – ar Latvijas viedās specializācijas stratēģijas ieviešanu Rīgas plānošanas reģionā. Ar pieredzes stāstiem dalīsies Inese Mūrniece no Rīgas IT Demo Centra un Arvīds Pelēcis no SIA “4Smart Streets” un Viedās pilsētas klāstera.

Sanāksmēs prezentāciju par viedās specializācijas jomām Rīgas plānošanas reģionā sniegs SIA “FIDEA” pārstāvji, kuri Rīgas plānošanas reģiona uzdevumā ir izstrādājuši  „Pārskatu par viedās specializācijas stratēģijas ieviešanu Rīgas plānošanas reģionā”.

Šis būs pirmais pasākums četru diskusiju ciklā, kurā uzmanība tiek veltīta kādai no Latvijas viedās specializācijas stratēģijas prioritārajām jomām:

  • Biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, biofarmācija un biotehnoloģijas;
  • Viedie materiāli, tehnoloģijas un inžiniersistēmas;
  • Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas;
  • Viedā enerģētika.

Semināra sākums šī gada 17. oktobrī plkst.10.00 Rīgas IT Demo Centra telpās, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā.

REĢISTRĒTIES online līdz 12.oktobrim.

DARBA KĀRTĪBA

PROJEKTA KOPSAVILKUMS

Rīgas plānošanas reģions  īsteno INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2014-2020. gadam projektu „Viedās specializācijas stratēģijā balstītu inovācijas un izaugsmes spēju stiprināšana vidēja izmēra pilsētās un reģionos / EmpInno”. Projekta mērķis ir veicināt izaugsmes iespējas un potenciālu viedās specializācijas prioritārajās jomās, balstoties uz palielinātu inovācijas nesēju kapacitāti viedās specializācijas pieejas pielietošanā reģionos un pašvaldībās.

© Rīgas plānošanas reģions. 2022 / Izstrādātājs
Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu
Mūsu portālā tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzini vairāk!